Home ŽIVOT PROVERITE DA LI STE NA SPISKU! DOBIĆETE PO 30.000 DINARA OD DRŽAVE...

PROVERITE DA LI STE NA SPISKU! DOBIĆETE PO 30.000 DINARA OD DRŽAVE AKO STE URADILI OVO

914
0
SHARE

U borbi sa epidemijom virusa KOVID-19 osoblje vrtića, medicinske sestre, spremačice i vozači, bili su ispomoć u kovid bolnicama, zbog čega će ih Grad Beograd nagraditi sa po 30.000 dinara, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da se u toku vanrednog stanja više od 250 zaposlenih koji rade u sistemu predškolskog obrazovanja dobrovoljno javilo da bude ispomoć u zdravstvenim ustanovama koje su se borile protiv virusa.

“U svim našim vrtićima imamo medicinske sestre koje su tu zbog beba i spremačice koje vredno rade kako bi vrtići bili uredni, ali i vozače. Svi oni su se dobrovoljno javili i proveli više od dva meseca u kovid bolnicama. Kada se završilo vanredno stanje, dobili su po 15 dana odmora. Svi su testirani i niko od njih nije bio pozitivan na KOVID-19, stoga su se i vratili u vrtiće da rade”, istakao je Vesić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd posebno je želeo da im zahvali.

Od njih 250 koji su pomagali, 183 je zaposleno u gradskoj upravi, kako kaže, a ostali su na druge načine angažovani.

“Za tih 183 osobe koji su radili u kovid bolnicama, doneli smo odluku da ih nagradimo, pa će tako svako od njih dobiti zahvalnicu Grada Beograda i po 30.000 dinara.

To je znak zahvalnosti što se nesebično žrtvovali i što nisu ostali kod kuće, iako su mogli jer su uredno primali platu”, kazao je Vesić.

Pomoć zaposlenima u predškolskom sistemu posebno je značila spremačicama i medicinskim radnicima zdravstvenog sistema.

“U nekom trenutku imali smo zaražene u okviru zdravstvenog sistema, tada su sestre i spremačice iz vrtića dolazile na njihova mesta i svojim radom pomagale da te bolnice ostanu u funkciji, sve kako bi se zaraženi izlečili. Spremačice su posebno imale ogroman posao, jer su bile u kliničko bolničkim centrima.

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno takođe pomenuo zaposlene koje rade u zdravstvenom sistemu, a koji nisu medicinski radnici i koji nisu bili prepoznati do sada i istakao da bez njih sistem ne bi mogao da funkcioniše”, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Grad Beograd na ovaj način, kako navodi, želi da zahvali zaposlenima koji su učestvovali u borbi protiv KOVID-19.

“Želim da iskažem zahvalnost u ime svih Beograđana i Beograđanki, našim herojima današnjice”, dodaje on.

(Alo.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here