Home ŽIVOT Potresno- srpske majke plaču! Na goloruki srpski narod krenula šiptarska policija (VIDEO)

Potresno- srpske majke plaču! Na goloruki srpski narod krenula šiptarska policija (VIDEO)

535
0
SHARE

U Velikoj Hoči trenutno je veoma napeto i na ulici ispred porodične kuće Srđana Petrovića je veliki broj meštana, kako bi sprečili pripadnike carinske uprave privremenih prištinskih institucija da zaplene veliku količinu vina iz vinice Petrovića.

Prema poslednjim informacijama, ROSU je zajedno sa predstavnicima carine doterala kamion do podruma gde se nalazi vino i rakija, i svakog trenutka treba da počnu da pretaču vino. Okupljene građane su izgurali sa strane.

Kako prenosi „Kosovo onlajn“, Srđan Petrović se vezao za banderu u znak protesta, a njegov sin se popeo na krov od kuće i preti da će skočiti, dok je njegova žena legla pred točkove.
Ispred kuće Petrovića se nalazi i veliki broj pripadnika specijalne policijske jedinice.

Ranije danas ispred kuće Petrovića stigli su pripadnici takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga, odlučni da mu zaplene rakiju i vino. Reč je o 42.000 litara.

– Čekamo da zaplena počne, jedinica Rosu je spremna, tu su sa štitovima. Mi ćemo pružiti pasivan otpor. Skupili su se tu i meštani, pružaju mi podršku jer znaju da ih čeka isto. Svi su na mojoj strani. Uznemireni smo i uplašeni za svoju decu i za njihovu budućnost. Ne znamo da li će cisterna uskoro doći, na ulazu sela se nalaze specijalci Rosu jedinica. Policija je i svuda oko moje kuće – rekao je on ranije danas.

Petrović je objasnio da nije prodavao ovo vino, nudio je nagodbu sa nadležnima iz Prištine ali oni su odbili sve njegove pokušaje da se situacija reši dogovorom.

Kako se vidi na snimcima radio Goraždevca, njegov sin se poeo na krov objekta.

– Milane, stani! – uzvikuju okupljeni građani.

Kosovska carina je jutros saopštila da je tokom rutinske provere u prodavnici u Velikoj Hoči u Orahovcu, otkrila da se alkoholna pića prodaju neovlašćeno i da su zbog toga doneli odluku o zapleni 42.000 litara alkoholnog pića, prenela je Koha.

Pogledajte snimak:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here