Home ŽIVOT PAZI KO TI IDE U SUSRET KAD UJUTRU IZLAZIŠ IZ KUĆE: ZNAKOVI...

PAZI KO TI IDE U SUSRET KAD UJUTRU IZLAZIŠ IZ KUĆE: ZNAKOVI KOJI PREDSKAZUJU BUDUĆNOST!

886
0
SHARE

Znamenja, odnosno predskazanja, su oduvek privlačila pažnju astrologa, religioznih sledbenika i znatiželjnika, ali njihovo istinsko tumačenje nije tako lako.

U raznim narodima, pa tako i kod nas, još iz drevnih vremena se zadržalo mnogo tzv. predskazanja koja se danas uglavnom smatraju praznoverjem.

Znamenja, odnosno predskazanja, su oduvek privlačila pažnju astrologa, religioznih sledbenika i znatiželjnika, ali njihovo istinsko tumačenje nije tako lako. Zašto prelazak mačke preko puta i prelet vrane s leve strane donose nesreću, da li je uvek tako i pod kojim okolnostima?

Jedno od objašnjenja nalazi se u drevnom vedskom spisu Šrimad Bhagavatamu: naša materijalna stvarnost i percepcija sveta pomoću mirisa, gledanja, isprobavanja itd. postupno se razvija iz suptilnog stanja uma u grubu stvarnost kad duša pomoću ega unese svoju svesnost u materijalnu energiju.

Zato i stoji izjava da je materijalno postojanje vrsta sna.

U snu, početak noćne more prate znamenja nepovoljnih situacija. Isto tako, naša stvarnost ukazuje na početak karmičke noćne more i to pomoću nepovoljnih znamenja ili pojava.

Određene suptilne misli ili događaji postupno vode do grubih rezultata. Sve počinje od percepcije. Povoljne energije u vrlini donose povoljne rezultate, a one u neznanju i tami donose negativne rezultate.

Mešanjem takvih odlika postupno se ogleda određeni događaj, ali pre toga nastaju simptomi, kao što kod tela – pre nego što oboli – dolazi do određenih znakova.

Shvatanje znakova iz prirode zahteva određenu intuiciju. Kako sve to funkcioniše može da se vidi na sledećem primeru. U Indiji postoji gušter koji se zove tiktik, jer ispušta takav zvuk.

Ako se začuje tokom razgovora, onda se ono što je zadnje izgovoreno smatra istinom.

Jedna priča to lepo ilustruje: dvojica mladića hteli su da iskušaju đjotišija (astrologa) i dali su mu horoskop mrtvaca. U tom trenutku je gušter tiktik pao sa zida na ventilator i poginuo.

Naravno, po čitavoj sobi je nastao haos. Pogledavši duboko u horoskop, astrolog je zaključio da je to horoskop mrtvaca. Mladići su nastavili po svom, pa su ga upitali kako je on umro.

Upravo u tom trenutku, astrolog je ispred kuće primetio čoveka koji je uz veliki napor vukao kravu za konopac kojim je bila vezana oko vrata. Astrolog je odmah shvatio ovo znamenje i rekao da se čovek obesio (što se na kraju ispostavilo tačnim).

Postoji mnogo primera o znamenjima, ali navešćemo najpoznatija na ovim područjima. Da li verujete vi u nešto od ovoga?

Biljke

Detelina: srećne su one s 4, 6, 8 i 9 listova. Što je više listova to je više sreće. Nesreću donose deteline s 5 i 7 listova, pa ukoliko ih pronađete, treba da ih uništite. Više sreće donese ona detelina koju slučajno nađete, nego one koje namerno tražite.

Kad pronađete srećnu detelinu treba da je otkinete noktima ili zubima, da je staviti u svilenu maramicu i da je nosite uz srce, a o njoj nikome ne pričajte. Srećna detelina s devet listova veoma je retka, a nosi se uz sebe i noću i danju.

Pšenični klas: retko je dvostruk, trostruk ili višestruk, ali ako se slučajno pronađe, donosi sreću. Parni klasovi donose sreću u novcu i nose se uz sebe, a neparni sreću u ljubavi, ali se ne nose sa sobom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here