Home ŽIVOT NEOBIČAN SLUČAJ U FRANCUSKOJ: KUPILI STARU KUĆU I U NJOJ PRONAŠLI BLAGO...

NEOBIČAN SLUČAJ U FRANCUSKOJ: KUPILI STARU KUĆU I U NJOJ PRONAŠLI BLAGO OD 500.000 EVRA!

519
0
SHARE

Opština Morez, koja se nalazi u Juri u istočnoj Francuskoj nedavno je kupila staru kuću za 130.000 evra.

Na iznenađenje i veliko zadovoljstvo svih stanovnika u njoj je u odbačenim teglama za kisele krastavce pronađeno hiljadu zlatnika i pet zlatnih poluga čija je vrednost procenjena na 500.000 evra, piše francuski list Le Parisien.

Objava gradonačelnika Moreza, Laurenta Petita o pronalasku velikog blaga, na zadnjem sastanku članova opštinskog ceća izazvala je opšte veselje, jer se budžet toga grada sa 5000 stanovnika sada povećava za 500.000 evra, piše Poslovni dnevnik.

Grad je nedavno kupio veliku staru kuću u središtu grada za 130.000 evra od vlasnika, sa namerom da je obnovi. Planirali su nakon obnove da otvore dve prodavnice u prizemlju, a ostatak da pretvore u stanove. Ali, niko od zaposlenih opštine nije ni slutio da kuća vredi puno više.

Martine Riallan, jedna od članica opštine objasnila je je da je kupljena nekretnina bila u vrlo lošem stanju. Dodaje da je bila prepuna svakojakih predmeta, od kutija punih starih čarapa do gomile iskorišćenih plastičnih kutija za pakovanje margarina.

“Raštrkali smo se po spratovima i krenuli u raščišćavanje. Mene je dopao drugi sprat. Nakon što sam ispraznila dvadesetak velikih vreća, naletela sam na plastičnu vreću punu starih tegli za kisele krastavce i odbačenih praznih limenki kafe.

Shvatila sam da su pune kovanica, no nije mi palo na pamet da je reč o vrednim starim novčićima. Tek kad sam ugledala zlatne poluge, srce mi je počelo ubrzano lupati….”, ispričala je je Riallan.

Kad smo otkriveno blago predali na procenu, stručnjaci su nam rekli da vredi oko 500.000 evra. Poluge i novčiće decenijama su čuvali članovi obitelji Jobez, a u njoj su dugo živeli njeni posljednji potomci, četvoro braće i sestara, svi samci.

Kružile su glasine o tomu da se u kući nalazi skriveno blago, ali malo je ko u to verovao.

Nakon smrti poslednje članice porodice Jobez, naslednici kuće, daleki rođaci odlučili su da je prodaju zajedno s nameštaajem i svim predmetima.

Opština ju je kupila za 130.000 evra, ali je višestruko je profitirala jer su po zakonu kupci nekretnine vlasnici svega što u njoj zateknu.

(poslovni dnevnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here