Home ŽIVOT NEMAČKI NOBELOVAC ŠOKIRAO SVET: RAK SE DOBIJA OD OVE DVE NAMIRNICE (VIDEO)

NEMAČKI NOBELOVAC ŠOKIRAO SVET: RAK SE DOBIJA OD OVE DVE NAMIRNICE (VIDEO)

952
0
SHARE

Istraživanje je dovelo do zaključka da dve namirnice mogu imati značajan uticaj na stvaranje kancerogena u ljudskom telu.

Nemački naučnik i dobitnik Nobelove nagrade na polju fiziologije, Harald zur Hauzen, upozorio je da slabo proučen virus, koji se sreće kod krava, može izazivati ​​rak kod ljudi!

“Smatram da domaće životinje mogu biti direktni izazivači raka debelog creva kod ljudi. Raspolažemo eksperimentalnim podacima idu u prilog ovoj hipotezi. Međutim, ovo treba, naravno, dodatno potvrditi”, istakao je Hauzen.

I drugi naučnici su i ranije upozoravali da upotreba crvenog mesa (govedine, teletine, konjetine, ovčetine i svinjetine) povećava rizik od dobijanja kolorektalnog raka. Ali, Hauzen tvrdi da opasnost dolazi samo sa govedinom, ali i sa, koliko god to izgledalo neverovatno, kravljim mlekom.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

“Tradicionalno objašnjenje povezivano je sa pripremom mesa za jelo na roštilju, a otuda su izvođene tvrdnje da to dovodi do  formiranja kancerogena. Ova teza gubi iz vida da se isti takvi kancerogeni obrazuju i pilikom prženja ribe i piletine, a da niko ne misli da upotreba mesa pernatih životinja i ribe povećava rizik od dobijanja raka debelog creva”, naglašava naučnik.

On otkriva i da je u svojim istraživanjima posebno poklonio pažnju činjenici da se u

Mongoliji jede veoma mnogo crvenog mesa, a da se rak debelog creva sreće krajnje retko, kao i u Indiji, gde se govedina iz verskih razloga faktički nikad ne jede. Hauzen takođe ukazuje da se nivo kolorektalnih oboljenja od raka naglo povećao posle Drugog svetskog rata.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

On je uveren da je to najdirektnije povezano sa tim što je u tim zemljama postala popularna uvozna govedina. Nemački naučnik dodaje i da se u pomenutim azijskim zemljama mnogo ređe sreće rak mlečnih žlezda, zato što se u njima minimalno koriste u ishrani kravlje mleko i mlečni proizvodi.

Hauzen je u naučnom časopisu “International Journal of Cancer” objavio da je proučavao

uzorke krvi i mleka krava i da je u njima otkrio elemente DNK koji mogu pripadati nepoznatom virusu, koji bi mogao da bude uzrok raka.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here