Home ŽIVOT Monah ARSENIJE: Neko se rodi sa porodičnim prokletstvom od pradede koji je...

Monah ARSENIJE: Neko se rodi sa porodičnim prokletstvom od pradede koji je napravio neko zlo a Bog…

448
0
SHARE

Besede monaha Arsenija Jovanovića, igumana manastira Ribnica u selu Paštrići kod Mionice, svi prate sa posebnim interesovanjem. Ovo su neke od njegovih poruka koje izazivaju pažnju:

„Mi svi glumimo. Svi imamo uloge. Svi glumimo na Fejsbuku, postavljamo svoje najbolje fotografije, svoje najlepše misli. A onda kada upoznamo devojku u prirodi i vidimo da nije tako lepa, ili tako pametna kao što se prikazivala na Fejsbuku, kažemo „ti si mene prevarila. Mi se plašimo da budemo to što jesmo. Plašimo se svog smirenja, zato lažemo.“

Jedan Srbin ne može da se pokori pametnijem sunarodniku. Iako zna da je on pametniji i bolji, on ne može da se pokori. I umesto da kaže „brate, ti si od mene sposobniji, vodi, ja ću biti uz tebe – bićemo jači zajedno“. Ne, mi ćemo se boriti dok ga ne oborimo. Mi ne dopuštamo boljima da nas vode. “

„Neznanje se računa kao veliki greh. Nama je dato da se učimo celog života. Ako se nismo naučili Svetom pismu to je greh. Onda možemo biti prevareni. Zato, čuda su još uvek moguća. Jedno od čuda je što Srbija ima veronauku.

Ja se molim Bogu da se povrati ljubav. Kao što je Hristos voleo one koji su ga razapeli. To je Hristova ljubav u srcu. Kad čovek stekne ljubav u srcu, on onda voli sve ljude – to je veliki podvig koji se stiče kroz smirenje. Kroz veliki trud i to je taj ideal.

Mi nosimo posledice od prvorodnog greha. Ne, nismo krivi zbog toga, ali nosimo posledice. Taj neko ko se rodio sa porodičnim prokletstvom od prababe, pradede, čukundede koji je napravio neko zlo, istina je da se od te porodice sklonio Bog.

Onda nastupa ta demonska sila koja tiraniše potomstvo. Počinju da se rađaju deca koja su nezgodna, namćorasta, neposlušna.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

To dete ode od kuće postane kriminalac… To se dešava jer demonska sila stiče vlast i udara po onoj deci koja su ranjivija, osetljivija…

Demon pristupa baš takvima koji mogu biti veliki. Da slučajno ti veliki ne bi čovečanstvo nagradili nečim velikim, Lucifer im pristupa i vodi ih na svoju stranu. Takvi ljudi postradaju i bivaju to što bivaju.

Mi se protiv toga borimo molitvom i učimo ih veri. Oni se moraju izboriti time kroz molitvu“,reči su monaha Arsenija Jovanovića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here