Home ŽIVOT MISTERIOZNO DRVO KOD KRAGUJEVCA: SVI SE KRSTE KAD PROĐU PORED NJEGA, NIKO...

MISTERIOZNO DRVO KOD KRAGUJEVCA: SVI SE KRSTE KAD PROĐU PORED NJEGA, NIKO NE SME DA GA PIPNE! (VIDEO)

998
0
SHARE

U levačkom selu Oparić, tačnije pored druma koji od Kragujevca vodi za Trstenik, baš uz sam put, raste drvo koje je već vekovima za meštane – misterija. Zovu ga gumasto ili alovito drvo jer se nekima čini da se nikad ne menja, a drugima liči na neku aždaju.

Uvek je živo i zeleno, rađa, ali niko se ne usuđuje da proba plod, niti ga je ikad probao iako liči na jabuku, a grane se savijaju pod njegovim teretom.

Živomir, jedan od meštana Oparića, kaže da baš to drvo privlači gromove koji udaraju u njega, kao i razne druge sile.

Niko ne pamti kad je poniklo, čini se na tom je mestu otkad je sveta i veka, pa čak i najstariji ne pamte kad je bilo mladica. Ali, čvrsto veruju da je izvor raznih natprirodnih i neobjašnjivih sila.

Kažu i da je svakog, ko je sa drvetom došao u nekakav kontakt, hteo to ili ne hteo, stigla strašna kletva.

Tako je, priča drugi meštanin Mileta neko hteo da ga iseče, a kad je zamahnuo sekirom, odlomio se jedan iver i izbio mu oko.

I Risima iz Oparića kazuje slično, da je neka žena palila strnjiku na njivi pored njega, a kad je zapalila vatru i ona se zapalila.

Legenda o ovom drvetu pročula se nadaleko, pa ga ne diraju ni meštani, ni putnici namernici, a putari ga tek zaobilaze u širokom krugu. Čak i mlađi kad prođu pored njega, samo se prekrste.

Pogledajte neverovatna kazivanja o ovom drvetu u videu ispod:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here