Home ŽIVOT DJOKOVIĆ OTKRIO UNUTRAŠNJI PAKAO KROZ KOJI JE PROLAZIO U FINALU, A DA...

DJOKOVIĆ OTKRIO UNUTRAŠNJI PAKAO KROZ KOJI JE PROLAZIO U FINALU, A DA TO NIKO NIJE ZNAO!

568
0
SHARE

Novak Đoković je na šampionskom obraćanju medijima rekao kako je ponosan na svoju 19. grend slem trofej.

Upitan da prokomentariše činjenicu da je prvi u Open eri koji je svaki grend slem osvajao dva i više puta, Novak je poručio da je svestan da ispisuje stranice teniske istorije.

“Hvala vam na lepim rečima, uzbuđen sam i veoma ponosan na ovo dostignuće. Deo sam istorije sporta koji volim svim srcem i to je nešto što me uvek inspiriše i ispunjava. Nisam mogao da budem srećniji sa ovakvim scenarijom u poslednjih 48 sati. Verovatno to spada u moja tri najveća dostignuća i iskustva u profesionalnoj karijeri. Četiri i po sata bitke sa

Rafom na njegovom terenu, onda oporavak pošto u subotu nisam trenirao, izlazak na teren napunjenih baterija da bih ušao u još jednu bitku od skoro četiri i po sata protiv Cicipasa, koji je igrao svoje prvo veliko finale. To uvek može da bude nezgodno, jer igrate za prvi trofej i nemašte šta da izgubite.

Znao sam da će početi dobro, to je bio slučaj. Imali smo tesan prvi set. Moglo je i drugačije da bude, ali je on bio bolji u tim napetim momentima. U drugom setu sam fizički pao i mentalno, osetio sam umor i dozvolio mu da malo dominira. Tad sam izašao sa terena, kao i protiv Musetija u osmini finala kada sam isto gubio i vratio sam se kao drugi igrač. Osvežio sam se, uspeo da napravim brejk rano u trećem. Osetio sam posle da mu se to uvuklo u glavu, počeo sam bolje da prolazim kroz lopticu. Momentum je bio na mojoj strani. Nije bilo povratka u nazad posle toga“, kaže Novak.

Novinare je zanimalo i šta je sebi rekao posle izgubljena dva seta.

“Da budem iskren, nikad nisam glasan kad pričam sa sobom. Te unutrašnje razgovore u svojoj glavi. Ipak, ovog puta, taj glas… Bila su dva glasa u meni, jedan koji mi je govorio da ne mogu to da uradim, da je kraj, da je gotovo. Taj glas je bio prilično jak posle tog drugog seta. Osetio sam da je vreme da dam prednost drugom glasu, da nadjača onaj prvi i koji mi kaže da mogu. Rekao sam sebi da mogu, ohrabrivao sam se. Počeo sam to stalno da ponavljam u glavi, da oživim to celim bićem. Kako sam proigrao u trećem setu, posebno u tih prvih par gemova, video sam gde je igra. Posle toga nije bilo mnogo sumnji kod mene“, jasan je prvi reket sveta.

Pred njim je mnogo izazova, mogućnost da u ovoj godini kompletira grend slem i osvoji sva četiri turnira, ali i da osvoji olimpijski turnir. Novak je pozitivan po tom pitanju.

“Sve je moguće. U mom slučaju, sa svim što sam prošao u životu i karijeri, putovanje do sada je bilo sjajno. Postigao sam nešto što mnogi nisu mislili da mogu da uradim. Sve je

moguće, u dobroj sam poziciji za taj Zlatni slem. Bio sam i u toj poziciji 2016. Završilo se porazom u trećem kolu Vimbldona. Imamo ove godine samo dve nedelje između dva turnira, što nije idealno jer idete sa jedne na sasvim drugu vrstu podloge, pokušavajući tranziciju da učinite što lakšom i bržom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here