Home ŽIVOT CENTAR DUŠE SMEŠTEN IZMEĐU OBRVA I KORENA NOSA: EVO KAKO DA AKTIVIRATE...

CENTAR DUŠE SMEŠTEN IZMEĐU OBRVA I KORENA NOSA: EVO KAKO DA AKTIVIRATE SVOJE „TREĆE OKO“!

520
0
SHARE

U istočnoj, ali i zapadnoj kulturi treće oko se povezuje sa intuicijom, vidovitošću, duhovnošću i mnogim paranormalnim pojavama. I danas mnogi hindusi nose tilak (tačku na čelu) koja ima mistično značenje i predstavlja treće oko.

Da treće oko nije izmišljena fikcija, svedoče i crteži na čelima drevnih bića iscrtanih na zidovima pećina i skulpturama u budističkim hramovima. Istraživači koji se bave tim fenomenom smatraju da treće oko predstavlja memoriju vanzemaljskih ljudskih predaka, odnosno bogova.

Šesta čakra indigo plave boje Treće oko ima i univerzalnu mitološku istoriju.

To je srednje oko Šive, oko Horusa u egipatskoj tradiciji, Kiklopa i roga jednoroga. U duhovnom smislu, ono se nalazi u sredini obrva iznad korena nosa. Središte je naše duše u budnom stanju i deluje na intuiciju, predviđanja, ali i na sećanja, sposobnost vizualizacije te razumevanje mentalnih pojmova. Nazivano i okom mudrosti, treće oko zapravo predstavlja šestu, odnosno čeonu čakru koja je indigo plave boje.

Treće oko je zapravo žlezda epifiza u mozgu

Većina medicinskih stručnjaka koja je proučavala treće oko smatra da je zapravo reč o epifizi, žlezdi smeštenoj između dve moždane hemisfere. Određene ćelije unutar epifize nalikuju na fotoreceptore oka, a osim toga, epifiza izlučuje i melatonin.

To je hormon koji se smatra hemijskim prethodnikom snova, iskustva blizu smrti, meditacije, vizije i drugih oblika svesti.

Povezan sa simpatičkim nervnim sistemom, treće je oko (odnosno epifiza) uspostavljalo vezu s voljnim delom nervnog sistema i na taj način davalo čoveku uvid u „više svetove“. Postoje teorije koje kažu da ćemo tu žlezdu svi ponovo aktivirati kad čovečanstvo dosegne stepen duhovnosti kakav je nekad postojao. Nauka do danas nije objasnila pravu ulogu atrofirane žlezde, iako neka istraživanja pokazuju da je njena uloga u duhovnom životu čoveka znatna.

Aktivirajte je duhovnim tehnikama

Svako ljudsko biće ima treće oko koje može aktivirati frekvencije duhovnog sveta i omogućiti vam osećaj božanskog postojanja te jedinstvenosti sa svetom oko sebe. Epifiza se može podesiti na odgovarajuću frekvenciju uz pomoć meditacije, joge i okultnih metoda omogućavajući vam da putujete u druge dimenzije, popularno poznato kao astralno putovanje.

Epifiza – sedište duše

Kroz veka su filozofi, mudraci i duhovni učitelji epifizu povezivali s trećim okom čija percepcija nije zamagljena ni ograničena fizičkim čulima. Francuski filozof Rene Dekart u svojim je delima naglašavao važnost epifize nazivajući je „sedištem duše“ i „delom tela u

kojem duša direktno obavlja svoje funkcije“. Zanimljivo je što je Descartes upotrebio upravo izraz „sedište duše“ kako bi opisao epifizu.

Naime, postoji uska veza između pojave duše u telu prema učenju raznih duhovnih tradicija i oblikovanja epifize. Utvrđeno je da se epifiza počinje stvarati u fetusu 49 dana nakon začeća. Prema učenju tibetanskih budista zapisanom u „Tibetanskoj knjizi mrtvih“, upravo je toliko vremena potrebno da duša nakon smrti i izlaska iz jednog tela provede u bestjelesne stanju pre nego što uđe u drugo telo.

Levitiranje i astralno putovanje

Treće oko je uspavano kod mnogih od nas. Ljudi koji su raznim tehnikama „probudili“ svoje uspavano treće oko su oni koji su mogli dosegnuti spoznaju ili prosvetljenje, a javljaju se i druge sposobnosti, poput vidovitosti. Uz pomoć trećeg oka se može

sagledavati budućnost, boraviti istovremeno na dva različita mesta, levitirati, putovati kroz vreme i prostor, svedoče tibetanske lame i indijski jogini. S trećim okom možemo videti aure te proricati i videti energiju svuda oko nas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here