Home TEMA DANA ZAGONETAN POTEZ MOSKVE: PUTIN POSTAVIO NOVOG ČOVEKA ZA SRBIJU KOJI NIJE NAKLONJEN...

ZAGONETAN POTEZ MOSKVE: PUTIN POSTAVIO NOVOG ČOVEKA ZA SRBIJU KOJI NIJE NAKLONJEN VUČIĆU!

985
0
SHARE

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da neće da se bavi odnosima unutar albanske zajednice, za nas je važno da dobijemo garancije za Srbe na KiM.

“Mi smo za razgovore otvoreni. Tači je izveo sve ovo uz pomoć SAD i uvek će tražiti da razgovara uz njihovo prisustvo. Srbija će da razgovara uvek, ali moraju da budu sklonjene sve one mere koje su razarale mogućnost slobodnog pristupa robe i kapiala. Kada to bude, mi smo spremni da razgovaramo”, istakao je Vučić.

“Da li će tu biti različtitih političkih želja, neretko pritisaka, 100 puta čujem da prekinemo kampanju povlačenja prizanja – hoćemo kada prekinete kampanju pristupa međunarodnim organizacijama.”

On kaže da im je to nudio iz godine u godinu, da bi zaštitio ljude na KiM.

“Lako je nama u Loznici ili Beogradu, ne živimo u Goraždevcu… Ne znamo kako će Albanci ponašati prema njima.”

Ne znam kako bi Priština da bude na evropskom putu, a neće da razgovara sa evropskim predstavnicima, istakao je on.

“Morate da imate u vidu da ni Nemačka ni Francuska neće da promene svoj stav po pitanju Kosova. Postavlja se pitanje šta ćemo mi da uradimo.

Mi smo morali da trpimo uvrede da smo izdali Kosovo, a mi smo pametnom politikom vratili Kosovo na sto, ali ujedno čuvajući mir, dovodeći investitore…”

“Ne mislim da će biti lako oko Kosova. Ima onih koji kažu da će biti lako, neka dobro razmisle.”

Istakao je da očekuje velike pritiske povodom Kosova i Metohije i da je zato važno da posle izbora dobijemo jaku vladu.

“Ali, da će biti lako za Srbiju – neće”, dodao je Vučić i ponovio da će u tom procesu i Srbija morati da se pita.

“Nemamo primedbe na razgovore koje smo imali u EU, kao i u razgovorima sa Grenelom. Uvek sam se na miran način trudio da dobijemo što više.

Ako stanu sa zahtevima za prijem u Interpol i u drugim organizacijama i mi ćemo stati sa kampanjom promene stava zemalja o priznanju Kosova”, rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Rusija prijateljska zemlja Srbiji i da imenovanje Jevgenija Primakova na mesto direktora Agencije “Ruska saradnja” neće uticati na tu saradnju.

“Rusija je nama prijateljska zemlja, tako je bilo i tako će i biti. I to ne može da promeni niko od neodgovornih političara u Srbiji, niti bilo ko drugi”, rekao je Vučić na pitanje kako komentariše postavljenje Primakova, zbog navodne povezanosti sa predstavnicima srpske opozicije.

On je rekao da je Rusija mnogo veća od Srbije, i po broju stanovnika i teritorijalno, i da može da postavlja koga god hoće.

“Oni vode računa o svojim interesima i mi nemamo ništa ni protiv čega ni protiv koga. Da li će to bili ili neće – ja to ne znam”, rekao je Vučić i dodao da bi bilo “sumanuto” da Srbija utiče na odluke Moskve.

Mediji u Srbiji navode da je Primakov u martu prošle godine, u jeku antivladinih demonstracija u Beogradu, nudio Vučiću da napravi tehničku vladu sa liderima Saveza za Srbiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here