Home TEMA DANA VELIKI RAT NA POMOLU: AZERBEJDŽAN DOZVOLJAVA IZRAELU DA KORISTI VAZDUŠNE BAZE ZA...

VELIKI RAT NA POMOLU: AZERBEJDŽAN DOZVOLJAVA IZRAELU DA KORISTI VAZDUŠNE BAZE ZA NAPADE NA IRAN

560
0
SHARE

Izraelu je dozvoljeno da koristi azerbejdžanske vazdušne baze za napade na Iran.

Azerbejdžanske vlasti dozvolile su Izraelu da koristi azerbejdžanske vojne baze i objekte za napad na iransku teritoriju.

Očigledno, ovo je razlog iznenadnog napada na iransko nuklearno postrojenje koje se nalazi u blizini Teherana. Informacije o ovoj stvari objavio je američki kongresmen Eliot Engel.

Očigledno, Iran je u tom pogledu mogao dobiti podatke od ruske vojske, koja pomno kontroliše region uz pomoć svojih radara, budući da su teheranske vlasti direktno optužile Baku za saradnju sa Izraelom, obećavajući hitan odgovor.

“Izrael namerava da upotrebi vojne baze Azerbejdžana da po potrebi napadne iranska nuklearna postrojenja, a Azerbejdžan je na to pristao”, rekao je bivši američki kongresmen Eliot Engel.

U pozadini takvih podataka bilo je sugestija da su provokacije koje su organizovali Azerbejdžan i Turska posebno usmerene na pokretanje oružanog sukoba s Iranom, u kojem Izrael, zainteresovan za uništavanje iranskih nuklearnih objekata i promenu vlasti u Islamskoj republici, će očigledno učestvovati.

Ranije je u samom Teheranu bilo rečeno da bi Izrael mogao koristiti svoje bespilotne letelice i stealth lovce za napad sa teritorije Azerbejdžana, međutim, dokazi za to još nisu pronađeni.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here