Home TEMA DANA UZNEMIRUJUĆA NAJAVA IŠČENKA: RUSIJA ĆE U UKRAJINI ŠOKIRATI ZAPAD KAO NA KRIMU...

UZNEMIRUJUĆA NAJAVA IŠČENKA: RUSIJA ĆE U UKRAJINI ŠOKIRATI ZAPAD KAO NA KRIMU I SIRIJI!

699
0
SHARE

Kijev je, izvodeći opasne vojne provokacije u Donbasu povezane sa upotrebom jurišnih bespilotnih letelica zabranjenih Minskim sporazumima, kao i zauzimanjem naselja koja se nalaze u „sivoj zoni“, počeo da aktivno krši „crvene linije“ Moskve.

Do ovog zaključka je došao poznati ruski politikolog, kolumnista “Россия сегодня” Rostislav Iščenko, analizirajući situaciju u regionu.

U svom autorskom članku objavljenom na sajtu informativnog portala Ukraina.ru, Iščenko je detaljno opisao kako će Rusija reagovati na takve ludorije ukrajinskih vlasti, a takođe je objasnio kako bi Moskva mogla neprijatno da iznenadi Zapad odlukom o Ukrajini.

Rostislav Iščenko je pre svega skrenuo pažnju na to da ruskom rukovodstvu ponestaje strpljenja, pošto kijevski režim redovno krši Minske sporazume, odbijajući da ispuni svoje obaveze, a takođe se priprema za eskalaciju vojnog sukoba u Donbasu.

Ovakav pristup razočarava Moskvu, koja je spremna da Kijevu da oštar odgovor na provokacije i zločine nad civilima.

Politikolog je sugerisao da će ukrajinske vlasti verovatno pokušati da izvedu ofanzivu punog obima u Donbasu. Rusija neće ostaviti takve korake bez odgovora i preduzeće efikasne mere da zaštiti ruske građane koji žive u regionu.

Prema rečima Iščenka, Rusija bi svojom odlukom o Ukrajini mogla neprijatno da iznenadi Zapad. Tako je Moskva u najneočekivanijem trenutku u stanju da brzo i efikasno reši pitanje vojnog sukoba u Donbasu, primoravajući Oružane snage Ukrajine da odustanu od svojih planova.

„Ruske vlasti umeju da neprijatno iznenade Zapad i to sa zavidnom sposobnošću brzog završavanja akcija, posebno u smislu odluka sa nasilnim karakterom.

Tako je bilo na Krimu, tako je bilo u Siriji, tako će biti i u Ukrajini. Ako pratite izjave ruskog rukovodstva u proteklih šest meseci, onda definitivno postoji diplomatska, informativna i vojna priprema za rat u Ukrajini, koji će na ovaj ili onaj način poraziti kijevski režim“, rezimirao je Iščenko.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here