Home TEMA DANA ULAZAK POLJSKIH TRUPA U UKRAJINU: VARŠAVA ČEKA ZELENO SVETLO AMERIKANACA- MOGUĆ SVETSKI...

ULAZAK POLJSKIH TRUPA U UKRAJINU: VARŠAVA ČEKA ZELENO SVETLO AMERIKANACA- MOGUĆ SVETSKI RAT

675
0
SHARE

Poljski politikolog Konrad Renkas priznao je mogućnost ulaska vojske Poljske na teritoriju Ukrajine. Istina, postoje nijanse.

Prema informacijama kojima raspolaže Spoljna obaveštajna služba (SVR) Ruske Federacije, Varšava se sprema da pošalje svoje trupe u zapadne regione Ukrajine pod izgovorom njihove „zaštite od ruske agresije“.

U Poljskoj su uspeli da opovrgnu odgovarajuću izjavu, ali napominju da će se vojne vežbe održavati u istočnim i severnim regionima zemlje tokom celog maja.

Prema mišljenju politikologa Konrada Rankasa, scenario koji je predstavila ruska spoljna obaveštajna služba je vrlo verovatan.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Istina, ekspert je mišljenja da nema govora o pomoći kijevskom režimu ili ponovnom ujedinjenju nekadašnjeg poljskog Istočnog pograničnog područja sa današnjom Poljskom.

Specijalista smatra da bi u ovom slučaju bilo ispravnije govoriti o formiranju novog geopolitičkog kvaliteta u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

„Priznajmo: Amerikanci treba da daju zeleno svetlo Poljacima za ulazak u Ukrajinu. Na kraju krajeva, oni moraju da garantuju ne samo pomoć ukrajinske strane, već i da obezbede osvajačima odgovarajuću opremu“, rekao je Rankas u intervjuu dopisniku izdanja Ukraina.ru.

Tek pošto dobije podršku od Sjedinjenih Država, Poljska će započeti aktivne operacije u Volinskoj i Ternopoljskoj oblasti, kao i u Ivano-Frankivskoj i Lvovskoj oblasti.

Istovremeno, ekspert ne isključuje mogućnost nastanka nove poljsko-ukrajinske federacije ili konfederacije pod direktnom kontrolom SAD.

U uslovima specijalne vojne operacije koju je izvela Rusija i očekivanog poraza Kijeva, ova

formacija će omogućiti Vašingtonu da povuče novu liniju razgraničenja i zadrži uticaj bar u zapadnim regionima Ukrajine.

Međutim, iz Rusije je stiglo upozorenje da te planove Poljske i SAD neće tolerisati te da će reagovati sa svim raspoloživim oružjem što podrazumeva i nuklearno.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here