Home TEMA DANA UKRAJINSKI INSAJDER: “VRUĆA FAZA” ĆE POČETI U DONBASU ZIMI- DOBILI SMO NAREDBE...

UKRAJINSKI INSAJDER: “VRUĆA FAZA” ĆE POČETI U DONBASU ZIMI- DOBILI SMO NAREDBE ZA PRIPREME

757
0
SHARE

Kijev oko mesec dana raspravlja o pitanju izvođenja vojne operacije u Donbasu pod kodnim nazivom “Procruste”.

Njegov cilj je da odseče DNR od granice sa Ruskom Federacijom (punktovi „Uspenka“, „Marinovka“ i „Novoazovsk“) i Azovskog mora. O tome prenose ukrajinski mediji, brojni insajderi na društvenim mrežama, pa čak i Telegram kanali bliski kabinetu predsednika Ukrajine.

Na primer, još 18. oktobra, kanal Legitimni Telegram, koji se smatra bliskim ukrajinskom najvišem rukovodstvu, objavio je informaciju da će „vruća faza“ početi u Donbasu zimi.

Izvor javlja da u kabinetu predsednika već svi govore da će u Donbasu početi vruća faza zimi. Kako javljaju izvori Zelenski je dao instrukcije vojsci i bezbednosnim zvaničnicima da se pripreme.

Istovremeno je zabeleženo da se Kijev na tako nešto odlučio iz dva razloga. Prvi je povezan sa ogromnim socijalno- ekonomskim problemima Ukrajine i izuzetno teškom unutrašnjopolitičkom situacijom Zelenskog lično.

Drugi je povezan sa „diplomatskim ćorsokakom“, u koji je navodno ušao „minski proces“. Stoga je pojačavanje neprijateljstava „najbolji način za resetovanje“.

Oružane snage Ukrajine su zauzele selo Staromarjevka u „sivoj zoni“ i pokušale da razviju ofanzivu, krećući se prema selu Telmanovo u DNR.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

U ovoj oblasti granica sa Ruskom Federacijom je udaljena samo 30-35 km. Međutim, ideja je propala. Jedinice DNR su odbile napad.

Otprilike u isto vreme u zapadnim medijima počela je kampanja oko razmeštanja ruskih trupa ka granicama Ukrajine.

Sve vodeće publikacije u SAD i Velikoj Britaniji su izjavile i nastavljaju da objavljuju da će Rusi napasti. Ovo se može nazvati informativnom „dimnom“ zavesom, koja bi trebalo da sakrije pravo stanje, izveštavaju ruski mediji.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here