Home TEMA DANA UDARNO! ZVANIČNO IZ MOSKVE: RUSIJA POČELA PRIPREME ZA RAT SA NATO

UDARNO! ZVANIČNO IZ MOSKVE: RUSIJA POČELA PRIPREME ZA RAT SA NATO

794
0
SHARE

Rusko ministarstvo spoljnih poslova: Rusija sprema opasan vojni odgovor NATO-u zbog raspoređivanja trupa blizu ruskih granica

Ako NATO odbije da pruži bezbednosne garancije Rusiji, ruska strana će dati razorni vojni odgovor.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da bi ignorisanje

zahteva Rusije da joj se pruže bezbednosne garancije, ne samo da bi započelo novu rundu konfrontacije, već bi ruska strana takođe bila spremna da da razorni vojni odgovor.

Podatke o ovom konfliktu koji se sprema daje ruska novinska agencija RIA Novosti.

Trenutno ni SAD ni NATO nisu odgovorili na ruski zahtev za garancijama bezbednosti, a ako takva reakcija ne usledi u bliskoj budućnosti, onda će se odnosi Rusije i NATO-a ozbiljno pogoršati.

Rjabkov nije dao bilo kakve konkretne informacije, međutim, po svemu sudeći, možemo

govoriti o razmeštanju dodatnih borbenih aviona i raketnih sistema direktno u blizini granica NATO-a, uključujući i teritoriju susedne Belorusije.

Istovremeno, nešto ranije, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Severnoatlantska alijansa ne namerava da pruži Rusiji nikakve garancije da Ukrajina i Gruzija neće pristupiti vojnom bloku, ističući time da Zapad ne namerava da deluje protiv svojih interesa.

Sudeći po svemu što se događa poslednjih meseci rat Rusije i NATO je veoma blizu. Šta će Evropa raditi, vrlo je verovatno da će razmišljati tek posle rata – kada bude kasno.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here