Home TEMA DANA UDARNO! Vojni ekspert otkriva: Poljska pokreće 200.000 vojnika- Sprema se rat sa...

UDARNO! Vojni ekspert otkriva: Poljska pokreće 200.000 vojnika- Sprema se rat sa Rusijom!

337
0
SHARE

Poljska će angažovati veliku vojsku za rat sa Rusijom. O tome je za ruske medije govorio vojni analitičar, Konstantin Sivkov.

Poljsko Ministarstvo odbrane planira da izvede velike vežbe 2023. godine i pozvaće 200.000 ljudi na vojnu obuku, uključujući i one koji nisu služili vojsku. Pod obuku će potpasti muškarci od 19 do 55 godina, kao i žene sa medicinskom i veterinarskom specijalnošću.

Načelnik Centralnog vojnog centra za regrutaciju, Miroslav Bris, objasnio je, da će pored vojske u vojsku biti pozvani i lekari, medicinske sestre, bolničari, informatičari, vozači i advokati.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Varšava će izvršiti tako veliki apel samo sa jednom svrhom, izjavio je Konstantin Sivkov, dopisni član Ruske akademije raketnih i artiljerijskih nauka, prvi potpredsednik Akademije geopolitičkih problema. Prema njegovim rečima, Poljska namerava da uđe u rat sa Ruskom Federacijom.

„Oni će se pripremiti za vojnu akciju. U toku je modernizacija Oružanih snaga Poljske, to se radi. Oni se spremaju za rat sa Rusijom“, upozorio je Sivkov.

Vredi napomenuti, da Poljska može da odloži vojnu obuku i vežbe na tri meseca. Istovremeno, građanima preti novčana kazna i zatvor ako odbiju da učestvuju u manevrima.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here