Home TEMA DANA UDARNO! UVOD U VELIKI RAT: RUSIJA PRED UVOĐENJEM ODLUKE O ZABRANI LETOVA...

UDARNO! UVOD U VELIKI RAT: RUSIJA PRED UVOĐENJEM ODLUKE O ZABRANI LETOVA IZNAD DONBASA

488
0
SHARE

Ruski PVO sistemi S-400 „Trijumf“ biće glavna karika u stvaranju zone zabrane letova iznad Donbasa.

Nakon što je ukrajinska vojska počela da aktivno koristi višenamenske izviđačke bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2 u Donbasu, Rusija je iznela predlog da se nad Donbasom stvori potpuno zabranjena zona.

Prema rečima Igora Korotčenka, to se može postići uz pomoć ruskih PVO sistema S-400 Trijumf raspoređenih u Rostovskoj oblasti i sistema za elektronsko ratovanje.

„Ako se donese odluka da se uvede zona zabrane letova iznad Donbasa, da se u Rostovskoj oblasti i drugim južnim regionima Ruske Federacije rasporede protivvazdušni raketni sistemi poput S-400 i savremeni sistemi za elektronsko ratovanje, ovaj režim može biti osiguran.

Ali ovo je pitanje procene rizika i izvodljivosti takve odluke. Neophodno je izračunati političke i ekonomske posledice takve odluke. A sa vojno-tehničke tačke gledišta, to je moguće učiniti “, rekao je Igor Korotčenko poznati ruski vojni stručnjak.

Upotreba sistema S-400 protiv bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2 je potpuno neefikasna, a ukrajinska vojska ne koristi lovce i bombardere u regionu.

„Definitivno možemo reći da će S-400 „videti“ bespilotne letelice, ali sami kompleksi apsolutno nisu dizajnirani da uništavaju takve dronove. Ipak, upotreba elektronskog ratovanja znači da je moguće postići prilično značajan uspeh u borbi protiv bespilotnih letelica, jer je oblast njihove upotrebe prilično ograničena “, napominje specijalista.

Istovremeno, uzimajući u obzir mogućnosti ruskih sistema PVO S-400, Rusija gotovo sigurno ima informaciju o lokaciji svake ukrajinske bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2, što omogućava namerno ometanje ovih dronova.

Drugim rečima, sistemi S-400 će otkrivati sve ukrajinske dronove a onda će u dejstvo stupiti ili sistemi za elektronsko ratovanje koji će ih onesposobiti ili sistemi BUK  ili Pancir koji će ih obarati.

Tu postoji još jedna značajna situacija o kojoj se ne govori a to je da kada Rusi uvedu zabranu letova iznad Donbasa to je opasna opomena stranim vojskama da ne nadleću Donbas inače će biti oboreni.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here