Home TEMA DANA UDARNO! TURSKA ODBILA DA POVUČE TRUPE IZ IDLIBA, ŠALJE DODATNA OKLOPNA VOZILA...

UDARNO! TURSKA ODBILA DA POVUČE TRUPE IZ IDLIBA, ŠALJE DODATNA OKLOPNA VOZILA I VOJSKU U REGION- SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM

605
0
SHARE

Turska je počela da jača svoj položaj u Idlibu, uprkos zahtevima sirijske vlade da ode sa tog područja. 

U pozadini pojavljivanja informacija da će ruske i sirijske trupe od sledeće nedelje započeti veliki napad na sirijsku provinciju Idlib, sa namerom da barem steknu kontrolu nad autoputem M-4, postalo je poznato da je turska  prebacila svoje dodatne trupe u Idlib, pokazujući tako, očigledno, spremnost za sukobe i sa sirijskom i sa ruskom vojskom.

Trenutno je poznato da se najmanje jedan veliki konvoj turske vojne opreme i turskog vojnog osoblja šalje u južni deo provincije Idlib, u koji ruske i sirijske trupe navodno nameravaju da uđu.

Osim toga, još jedan veliki vojni konvoj sprema se za slanje u Idlib, što ukazuje na Erdoganovo odbijanje da se povinuje zahtevima Moskve i Damaska.

Trenutno je poznato da Turska šalje svoje trupe i oklopna vozila u Idlib, nameravajući time da spreči napad na region.

Uzimajući u obzir činjenicu da su pre dve godine ruski vojni avioni bombardovali pedeset turskih vojnika nakon što je Ankara odbila da povuče svoje trupe i proglasila njihovo odsustvo, sada se situacija za Ankaru neće promeniti.

Što se tiče pojavljivanja u Sredozemnom moru četiri ruske podmornice, stručnjaci smatraju da će i one biti uključene u napade na turske snage i džihadiste, ako situacija to zahteva.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here