Home TEMA DANA UDARNO SVE JE BILA PREDSTAVA! UMESTO MILA- MILO: CRNA GORA UVODI SANKCIJE...

UDARNO SVE JE BILA PREDSTAVA! UMESTO MILA- MILO: CRNA GORA UVODI SANKCIJE RUSIJI- ABAZOVIĆ: SRBI SU POČINILI GENOCID U SREBRENICI!

703
0
SHARE

Vlada Crne Gore donela je odluku da uvede sankcije Ruskoj Federaciji i zbog “slučaja Navaljani”- nezvanično saznaju “Novosti”.

Prema informacijama, zvanična Podgorica time je stala uz bok članicama Evropske unije, a koje smatraju da su u sudskom procesu protiv vođe takozvane male opozicije u Rusiji ugrožena njegova prava kao i da je obračun sa njegovim pristalicama gušenje demokratije.

Navodno, akruelna vlast Zdravka Krivokapića je za ovaj potez već dobila pohvale od briselske administracije.

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj saopštio je da su se brojne zemlje pridružile sankcijama Evropske unije protiv Rusije zbog hapšenja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u okviru novog režima ograničenja za kršenje ljudskih prava. Među njima su, pored Crne Gore, Severna Makedonija, Albanija, Ukrajina, Island, Lihenštajn i Norveška.

Začuđujuće je što se za sada Vlada u Podgorici nije oglašavala po ovom pitanju.

U Srebrenici se dogodio genocid, ističe potpredsednik Vlade u Crnoj Gori Dritan Abazović

„U Srebrenici se dogodio genocid, Vlada Crne Gore poštuje sve međunarodne presude. Oko ove teme nema diskusije. Ko ovo ne razume, nije mu mesto na državnim funkcijama. Okrenimo se budućnosti, čeka nas mnogo posla“, poručio je Abazović u objavi na Tviteru.

To isto objavio je i na engleskom jeziku.

​Pre nekoliko dana crnogorski ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića izjavio je da je spreman da prizna da se u Srebrenici desio genocid, ako se to „nedvosmisleno utvrdi“.

Njegovu izjavu odmah su osudile SAD i velika Britanija, a poslednja se oglasila i EU, odakle je saopšteno da je Srebrenica „jedno od najmračnijih poglavlja moderne evropske istorije“, prenosi B 92.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here