Home TEMA DANA UDARNO! SPREMA SE NOVI RAT: ZA SUKOB POLJSKE I BELORUSIJE NEDOSTAJE SAMO...

UDARNO! SPREMA SE NOVI RAT: ZA SUKOB POLJSKE I BELORUSIJE NEDOSTAJE SAMO JEDNA ISKRA..

521
0
SHARE

Situacija koja je nastala na granici Belorusije i Poljske zbog migracione krize velikih razmera može u svakom trenutku da se otrgne kontroli i izazove oružani sukob.

Poznati nemački politički stručnjak Aleksandar Rar došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u regionu.

Rar je u intervjuu za informativni portal Ukraina.ru ocenio verovatnoću sukoba velikih razmera na belorusko-poljskoj granici, a takođe je objasnio šta bi moglo da postane okidač za pogoršanje situacije.

Aleksandar Rar je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je migraciona kriza koja je nastala na granici između Belorusije i Poljske izazvana delovanjem Zapada.

Tako su zemlje Evropske unije faktički objavile rat sankcijama Minsku, što je bio razlog za odluku beloruskih vlasti da ne ometaju pokušaje prodora migranata u Evropu.

Razlog je prost: Ako si mi uveo sankcije ne očekuj da ću ti uzvratiti dobrim delima i zaustaviti migrante koji hoće kod tebe da idu. Naročito zato što si već primio nekoliko miliona migranata.

Prema mišljenju politikologa, situacija na granici Belorusije i Poljske svakim danom jača i može postati razlog za naglo zaoštravanje odnosa dve zemlje. Osim toga, opasna je migraciona kriza i razne provokacije koje mogu dovesti do oružanih sukoba.

Rar je skrenuo pažnju na to da ih poljski graničari, obuzdavajući protok izbeglica, teraju na teritoriju Belorusije, istovremeno mašući vatrenim oružjem.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Pripadnici poljskih oružanih snaga ne oklevaju da pucaju u vazduh kako bi zastrašili migrante koji pokušavaju da uđu u zemlju. Međutim, ovakav pristup je opterećen nastankom nezgoda, kao i mogućnošću primene nasilnih mera i izbijanja oružanih sukoba na granici.

„Tamo ima ljudi, naoružanih ljudi. Kažu da poljski graničari počinju da pucaju, ali još ne na ljude. NJihov zadatak je da ih uplaše. Ako počne masovno probijanje granice, onda ne mogu da garantujem da neće biti nasilnih akcija Poljske. Možda će tamo biti pozvana i vojska “, objasnio je Rar.

Politikolog je takođe ukazao da situacija na belorusko-poljskoj granici može potpuno izmaći kontroli, što zauzvrat povećava verovatnoću zaoštravanja situacije i izbijanja punopravnog oružanog sukoba.

Treba biti svestan da oružani sukob Belorusije i Poljske direktno uvlači Rusiju i NATO čime će početi veliki evropski rat. Izvesno je da će se u to umešati aktivnije i SAD jer je u NATO čime će početi svetski rat. Opet u Evropi.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here