Home TEMA DANA UDARNO! RUSKI GENERAL: U SLUČAJU RATA RUSIJE I UKRAJINE, ERDOGAN ĆE NAREDITI...

UDARNO! RUSKI GENERAL: U SLUČAJU RATA RUSIJE I UKRAJINE, ERDOGAN ĆE NAREDITI NAPAD NA KRIM- DOGODIĆE SE OVO..

760
0
SHARE

U slučaju rata između Rusije i Ukrajine, turskim trupama će biti naređeno da odmah napadnu Krim.

Bivši načelnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Leonid Ivašov je u obraćanju ruskom predsedniku Vladimiru Putinu rekao da će turski predsednik u slučaju vojnih sukoba Rusije i Ukrajine odmah izdati naređenje za napad na Krim.

Prema rečima Ivašova, za ovo će Erdogan biti spreman da iskoristi celokupnu vojnu flotu na raspolaganju Turskoj, koja prevazilazi Crnomorsku flotu Ratne mornarice Rusije, kao i dve pustinjske armije.

„Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je jasno rekao na čijoj strani će se Turska boriti. I verovatno će dve pustinjske armije i turska flota dobiti naređenje da „oslobode“ Krim i Sevastopolj “, rekao je Ivašov u obraćanju ruskom lideru.

Štaviše, prema Ivašovu, postoji i veoma ozbiljan rizik da Turska pokuša da napadne i Kavkaz.

Međutim, sam Erdogan će preduzeti takve korake, verovatno u zavisnosti od situacije u razvoju, pošto je sasvim očigledno da je svestan da će u slučaju manjih sukoba sa Ukrajinom, Rusija imati priliku da radi u nekoliko pravaca odjednom, a turska flota, kao i turska vojska biće uništena za samo nekoliko sati.

Važno je napomenuti da je Turska ranije više puta izjavljivala da ne priznaje Krim kao deo Rusije, a u nizu provokativnih izjava turska strana je čak ponudila Kijevu da pomogne u „oslobađanju“ poluostrva.

PROROČANSTVO SA SVETE GORE: VELIKA NESREĆA DOLAZI, EVROPA ĆE GORETI, KONAČAN OBRAČUN POČINJE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here