Home TEMA DANA UDARNO: RUSIJA DIGLA BOMBARDERE- MOGUĆI VOJNI SUKOBI NA GRANICI EVROPSKE UNIJE (VIDEO)

UDARNO: RUSIJA DIGLA BOMBARDERE- MOGUĆI VOJNI SUKOBI NA GRANICI EVROPSKE UNIJE (VIDEO)

857
0
SHARE

Poslednjih nekoliko dana rastu tenzije na granici Belorusije i Poljske, gde migranti pokušavaju da dođu do Evropske unije, tvrde svetski mediji.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki opisao je u utorak izbegličku krizu na granici sa Belorusijom kao novu vrstu ratovanja i deo “koordinisanog napada“, optužujući belorusku stranu da namerno pušta migrante.

Sa druge strane, zvanični Minsk smatra da su neosnovane optužbe Varšave da beloruski vojnici prelaze granicu sa Poljskom, saopštilo je belorusko Ministarstvo odbrane.

Rusija je poslala dva strateška bombardera u vazdušni prostor Belorusije.

Ruski strateški bombarderi patrolirali vazdušnim prostorom Belorusije

Dva dugodometna bombardera Tu-22 ruske Ratne avijacije patrolirala su danas u vazdušnom prostoru Belorusije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je tokom leta došlo do interakcije sa kontrolnim punktovima ruske i beloruske vojske na zemlji.

Dodaje se da su bombarderi učestvovali u proveri zajedničkog odbrambenog sistema Rusije i Belorusije, prenosi RIA novosti.

Ministarsvo je navelo da su svi zadaci uspešno izvršeni, nakon čega su se letelice vratile u vazdušnu bazu u Rusiji.

“Mogući sukobi između Belorusije i Poljske, zbog migranata”

Zvaničnici beloruske granične kontrole, upozorili su da bi postupci Varšave mogli dovesti do sukoba između Poljske i Belorusije.

“To da Poljske bezbednosne snage koriste oružje protiv izbeglica već je više puta snimljeno. I pored toga, reakcije EU zvaničnika izostaju, što jasno ukazuje da postoji dogovor da se zarad okončanja migrantske krize, koriste sva sredstva”. Takve akcije mogu dovesti do sukoba na granici”.

“NATO će podržati Poljsku”

NATO zvaničnik je saopštio da će Alijansa podržati Poljsku, u migrantskoj krizi na njenim granicama.

“Stav saveznika je da je Belorusija odgovorna za krizu i da Lukašenkov režim koristi migrante kao vid hibridnog rata.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Takvo postupanje smatramo nehumanim i neprihvatljivim” Ova izjava dolazi posle za javnost zatvorenih konsultacija u Briselu.

Beloruska vlada optužila Poljsku za nasilje nad migrantima

Beloruske vlasti su optužile danas Poljsku da je ugrozila četiri migranta na granici dve zemlje.

“S obzirom na brojne rane na telima migranata, poljske snage bezbednosti su brutalno postupile i proterale ih kroz bodljikavu žicu na granici sa Belorusijom”, saopštila je beloruska pogranična služba.

Poljske vlasti su juče obustavile sav saobraćaj i promet roba na graničnom prelazu Kužnjica sa Belorusijom pošto su migranti ostali da noće kraj granice pod šatorima nakon pokušaja da savladaju bodljikavu ogradu koju je na granici postavila Poljska.

Eskalacija migrantske krize može da traje danima pošto na granici sa Poljskom boravi oko

4.000 izbeglica a u Belorusiji na putu u Evropsku uniju čak možda i 15.000.

Marija Zaharova: Nemoguće je lagati na taj način

Rusko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je navode predsednika Poljske Andržeja Dude u vezi krize na granici Belorusije i Poljske.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

“Ono što čujemo iz Varšaver je iznenađujuće. To ide preko granica pristojnosti i zdravog razuma. Pričam o optužbama protiv naše zemlje i procene situacije na granici. Nemoguće je lagati na taj način”, kazala je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here