Home TEMA DANA UDARNO! RAT U UKRAJINI: DONJECK PRED PADOM! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

UDARNO! RAT U UKRAJINI: DONJECK PRED PADOM! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

1128
0
SHARE

Komandant brigade Vostok, koja broji, prema različitim izvorima, od jedne do 2,5 hiljada ljudi, Aleksandar Hodakovski, rekao je da se Oružane snage Ukrajine spremaju da preuzmu kontrolu nad severnim delom Donjecka.

Prema rečima Hodakovskog, Oružane snage Ukrajine su u stanju maksimalne borbene gotovosti i planiraju da snažnim napadom zauzmu industrijsku zonu Avdijevke, što će odmah otvoriti mogućnost za početak juriša na Donjeck.

Verovatno iz tog razloga jedinice DNR ovde koncentrišu svoje naoružanje i opremu

„U nekim oblastima je već dostigao takve granice da će mu samo na klik prstiju omogućiti da odmah preuzme neke od naših ključnih pozicija.

Ako sada izgubimo ovu industrijsku zonu, onda će odmah nekoliko pravaca biti ugroženo: pravac Jasinovačkoe, pravac naselja Spartak i neprijatelj će se približiti našoj glavnoj liniji odbrane, – do autoputa“, rekao je Hodakovski.

S obzirom na to da takvu izjavu daje komandant jedne od najvećih jedinica milicije, situacija u regionu je veoma napeta, pošto opkoljavanje Donjecka sa severne strane

omogućava početak juriša na glavni grad DNR, a to je skoro garantovano dovesti do gubitka drugih oblasti odbrane samoproglašene republike.

Prema različitim procenama, na severozapadu Donjecka trenutno su raspoređena najmanje dva tenkovska bataljona Oružanih snaga Ukrajine, nekoliko desetina raketnih i topovskih oruđa i nekoliko hiljada ukrajinskih vojnika. Ipak, juriš na Donjeck je nemoguć za kratko vreme.

„Čak i ako dozvolimo juriš na Donjeck, to se ne može uraditi za kratko vreme. APU nema novu opremu niti iskustvo u urbanim bitkama. Ipak, početak vojne operacije Oružanih snaga Ukrajine može dovesti do panike“, naglašava specijalista

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here