Home TEMA DANA UDARNO: Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini! Evo šta se dešava..

UDARNO: Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini! Evo šta se dešava..

510
0
SHARE

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera usmerenih na dalju konfrontaciju sa Zapadom.

Ovaj zaključak su doneli novinari novinske publikacije Moskovski Komsomolec. Autori materijala su detaljno govorili o novim spoljnopolitičkim odlukama Moskve, a takođe su objasnili kako je Rusija radikalno promenila strategiju u Ukrajini.

Analitičari „Moskovskog komsomoleca” primetili su da je u okviru specijalne operacije ruski predsednik Vladimir Putin doneo određene odluke, korenito promenivši strategiju prema Ukrajini.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Sada je stavljeno težište na istrajnost u ostvarivanju sopstvenih ciljeva vezanih za konfrontaciju sa Zapadom. Moskva planira da počne ostvarivanje još nekoliko planova i pristupi ispunjavanju svih postavljenih zadataka u cilju zaštite sopstvenih nacionalnih interesa.

Novinari su uvereni da je Rusija već počela da sprovodi svoje nove strateške planove nudeći Ukrajini da kupuje struju iz nuklearne elektrane Zaporožje.

Ove izjave Moskve su lukava zamka za Kijev, pošto su ukrajinske vlasti u pat poziciji, ali takve predloge ne mogu ostaviti bez reakcije.

„Zvanični Kijev će ili morati da plati struju novim vlasnicima regiona (Rusija) i time zapravo prizna njihov legitimitet, ili će to odbiti. Kako se Moskvi može ekonomski uzvratiti?“ — pitali su se autori materijala.

Moskovski komsomolec je uveren da će Kijev podleći emocijama i odlučiti da blokira tranzit ruskog gasa u Evropu.

Ukrajinske vlasti, sprovodeći takve mere, naći će se u lukavoj zamci Rusije.

Brisel, koji je ostao bez ruskog gasa, biće prinuđen da razmotri mogućnost pokretanja Severnog toka 2.

Nova taktika koju Rusija planira da primeni najverovatnije će uroditi plodom u bliskoj budućnosti. Ukrajina i Evropa biće prinuđene da pristanu na ruske uslove, pošto neće moći da se suprotstave pritiscima Moskve.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here