Home TEMA DANA UDARNO! POČEO VOJNI SUKOB- RUSI BOMBARDOVALI TURSKE TRUPE!

UDARNO! POČEO VOJNI SUKOB- RUSI BOMBARDOVALI TURSKE TRUPE!

881
0
SHARE

Turska vojska beži iz Idliba, posle primljenih više od stotinu udra ruskih aviona. 

Pre oko dva dana, turske trupe poslale su vrlo veliko pojačanje u sirijsku provinciju Idlib. Govori se o nekoliko desetina jedinica oklopnih vozila, uključujući tenkove, višecevne rakne sisteme, oklopna vozila itd.

Poznato je da su potpuno demoralisane turske trupe počele novo povlačenje iz Idliba, očigledno se plašeći da ne padnu pod udare Rusije, budući da prisustvo turske vojske na ovim prostorima nije bilo koordinirano sa Rusijom.

Prema nekim izveštajima, demoralizacija turske vojske je posledica činjenice da su ruski vojni avioni i sirijske trupe napali u blizini mesta raspoređivanja turske vojske, potpuno ignorišući prisustvo turskih trupa.

Pre otprilike godinu i po dana, zbog pokušaja Turske da prevari Rusiju, poginulo je više od 30 (neki izvori izveštavaju o 47 mrtvih) turskih vojnika-koji su bili prekriveni snažnim bombardovanjem ruskog lovca-bombardera Su-34.

„Čak i nakon održanih pregovora, Erdogan je odlučio da izvede trik i ponovo je poslao svoje trupe u Idlib.

Ipak, više od stotinu udara na područja raspoređivanja turskih trupa postalo je vrlo ozbiljan signal Ankari i iz tog razloga su se Turci počeli povlačiti, što se ne može nazvati drugačije nego begom ”, napominje ratni izvor.

Prema preliminarnim procenama, samo u prošlom danu do 500 terorista je likvidirano u udarima Rusije, Sirije, Irana i lokalnih oružanih formacija (proiranske snage, Hezbolah itd.)

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here