Home TEMA DANA UDARNO! Ovo su države u kojima će uskoro buknuti novi ratovi po...

UDARNO! Ovo su države u kojima će uskoro buknuti novi ratovi po ukrajinskom scenariju!

440
0
SHARE

U kontekstu dešavanja u međunarodnoj areni, američke vlasti se spremaju da sprovedu određeni strateški plan, uz pomoć kojeg očekuju da reše sopstvene ekonomske i unutrašnje političke probleme.

Do ovog zaključka došao je poznati politikolog Rafael Orduhanjan. On je u razgovoru sa novinarima izdanja Ukraina.ru razgovarao o tome kako SAD planiraju da ostvare svoje ciljeve zbog situacije u svetu, a takođe je naveo zemlje za koje je Zapad već pripremio „ukrajinski scenario“.

Rafael Orduhanjan je podsetio da su Sjedinjene Američke Države, uz podršku Evropske unije, izazvale ukrajinsku krizu.

Američke vlasti koriste događaje koji se dešavaju u Ukrajini u sopstvenim spoljnopolitičkim interesima, pokušavajući da zaoštre ionako tešku situaciju.

Politikolog je primetio da su Vašingtonu potrebni novi međunarodni sukobi po „ukrajinskom scenariju“, da bi neutralisao domaće ekonomske i političke probleme.

Oni će zaraditi na nabavci oružja. Američke vlasti žele da iskoriste ovaj pristup da resetuju sopstveni finansijski sistem ubrizgavanjem novih sredstava od prodaje oružja.

Osim toga, administracija Bele kuće očekuje da će normalizovati odnos birača prema predsedniku SAD Džozefu Bajdenu zahvaljujući „spoljnopolitičkim uspesima“ zemlje.

Orduhanjan je imenovao zemlje za koje je Zapad pripremio „ukrajinski scenario“.

SAD, uz podršku Evropske unije, nameravaju da izazovu vojni sukob sa Kinom na Tajvanu.

Ovaj pristup će omogućiti ne samo da se organizuje snabdevanje oružjem, već i ozbiljno oslabi Kina. Međutim, Vašington je spreman da sprovede nekoliko takvih „međunarodnih programa“ odjednom.

„Konflikt Pakistana i Indije će se sigurno naduvati i pretvoriti u ozbiljkan rat”.

“Sigurno će Poljska biti uvučena u veliki rat sa Rusijom ulaskom u Ukrajinu”.

“Sigurno će biti nečega ovde na našim zapadnim granicama, nešto će se pojaviti.

“Definitivno će biti rat u Pridnjestrovlju. I, naravno, bitka za Ukrajinu će dobiti neki drugi oblik, jer će glavni ulog, po svemu sudeći, biti upravo na sukobu u Ukrajini“, zaključio je politikolog.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here