Home TEMA DANA UDARNO! KLJUČA U DONBASU: RUSIJA ŠALJE “ISKANDERE” NA RATIŠTE- SAD POSLALE RAKETNI...

UDARNO! KLJUČA U DONBASU: RUSIJA ŠALJE “ISKANDERE” NA RATIŠTE- SAD POSLALE RAKETNI RAZARAČ U CRNO MORE (VIDEO)

838
0
SHARE

Ruski OTRK (Operativno-taktički raketni sistem) „Iskander“ krenuo je ka ukrajinskoj granici. Američki raketni razarač otišao je u pomoć Oružanim snagama Ukrajine u Donbasu.

Posle informacija o pojavi tri voza sa tenkovima, samohodnim topovima, MLRS (Višestruki raketni sistem) i drugom vojnom opremom u blizini granice Ukrajine i teritorija nepriznatih republika Donbasa, postalo je poznato da se cela kolona ruskih Operativno-taktički raketnih sistema “Iskander” kreće u istom pravcu ka Donbasu.

Na snimku se vidi sedam mobilnih lansera Iskander, koji su primećeni u blizini ukrajinske granice, iako izvor tvrdi da su kompleksi primećeni kako napuštaju Brjansk i da bi mogli da idu ka Orlu.

U blizini ukrajinske granice primećuje se aktivan transfer vojne opreme i naoružanja u okviru vojne operacije Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

Istovremeno, jedan broj izvora tvrdi da se kompleksi mogu prebaciti na teritoriju DNR i LNR, drugi izražavaju mišljenje da će se ova tehnika koristiti za zaštitu ruskih granica u vezi sa zaoštravanjem situacije u Donbasu.

U ovom trenutku iz ruskog resora odbrane nema zvaničnih komentara o pojavi kolone Iskandera OTRK kod Brjanska.

Američki raketni razarač otišao je u Crno more

Komanda Šeste flote SAD izvestila je da je američki raketni razarač USS Porter naoružan „tomahavcima“ poslat u Crno more.

U komandi Šeste flote SAD ne navode se detalji u vezi sa tim. To se poklopilo sa ofanzivnom operacijom Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, što ne isključuje mogućnost da je Vašington odlučio da podrži Oružane snage Ukrajine udarima na DNR i LNR.

Komanda Šeste flote Ratne mornarice SAD odbila je da saopšti bilo kakve detalje u vezi sa slanjem raketnog razarača u vode Crnog mora, ali je istovremeno rečeno da Šesta flota SAD i pomorske snage NATO-a podržavaju operacije u Sredozemnom i Crnom moru.

Ruski analitičari tvrde da postoji mogućnost da bi raketni razarač Porter mogao da izvrši udare krstarećim raketama na ciljeve u Donbasu.

Moguće je da su letovi ukrajinskih jurišnih bespilotnih letelica iznad DNR i LNR povezani sa ovim – bespilotne letelice mogu da prikupljaju obaveštajne podatke za naredni udar Tomahavcima“, napominju analitičari.

Ruski ratni brodovi biće spremni da dočekaju američki raketni razarač u Crnom moru, iako bi ovaj mogao da deluje u ukrajinskim vodama.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here