Home TEMA DANA UDARNO: KINA NAJAVILA DA JE SPREMNA DA IZVEDE PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR NA...

UDARNO: KINA NAJAVILA DA JE SPREMNA DA IZVEDE PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR NA SJEDINJENE DRŽAVE!

1123
0
SHARE

Po prvi put, vlasti NR Kine objavile su svoju spremnost da izvedu preventivni nuklearni udar na Sjedinjene Države.

Provokativne akcije Sjedinjenih Država i politika usmerena protiv NRK dovele su do činjenice da je Kina po prvi put izjavila svoju spremnost da nanese preventivni nuklearni udar na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo će, prema rečima bivšeg stalnog predstavnika Narodne Republike Kine pri UN, Sha Zukang, biti odgovor na postupke Sjedinjenih Država, dok se, sudeći po datom saopštenju, takve mere ne odnose samo na SAD , već i prema drugim zemljama koje izražavaju neprijateljske namere prema Kini.

„Zemlje neprijateljske prema nama više se ne stide da direktno demonstriraju antikineske namere. Ovo je jasna pretnja našim interesima, sigurnosti naših građana “, rekao je Sha Zukang u saopštenju.

Izjava NR Kine izazvala je nezadovoljstvo na Zapadu, gde su kineske pretnje upotrebom nuklearnog oružja nazvane neprihvatljivim i zato su pozvale na oštre mere protiv Pekinga. Međutim, ovo će samo pojačati eskalaciju tenzija.

„Umesto da odustane od provokacija i oštre retorike protiv Kine, Zapad želi da poveća pritisak na Kinu. Očigledno je da veliki broj zemalja ne prihvata upotrebu kineskog nuklearnog oružja. Pre ili kasnije, akcije zapadnih zemalja u blizini granica NR Kine dovešće do činjenice da će avioni i ratni brodovi koji krše suverenitet NR Kine biti jednostavno uništeni, jer Zapad razume samo čvrstu moć “, primećuje kineski ekspert.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

Izvor:https://www.politico.eu/newsletter/china-direct/politico-china-direct-deeper-than-subs-coal-war-mind-your-phone/

Izvor:https://www.thetimes.co.uk/article/china-should-end-ban-on-first-use-of-nuclear-weapons-says-envoy-0mskmzh8j

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here