Home TEMA DANA UDARNO! KINA: HVATALJKE ZA LJUDE, ODUZIMANJE DECE, UBIJANJE KUĆNIH LJUBIMACA ZBOG KORONE...

UDARNO! KINA: HVATALJKE ZA LJUDE, ODUZIMANJE DECE, UBIJANJE KUĆNIH LJUBIMACA ZBOG KORONE (VIDEO)

582
0
SHARE

I “prizori iz karantinskih kampova su šokantni” – navodi in.gr: u jednom od njih, stanovnici pozitivni na korona virus, leže na sivim kamperskim krevetima na rasklapanje, međusobno udaljenim manje od metra, a pored njih su na podu koferi i drugi lični predmeti.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Na video-snimku koji je Rojtersu u četvrtak poslao čovek smešten na takvom mestu, vidi se više od 100 ljudi naguranih na podu poslovne zgrade, jedne od desetina koje su vlasti Šangaja pretvorile u “karantinske centre” pokušavajući da zaustave širenje “omikrona” – verzije korona virusa.

Kućne ljubimce građana pozitivnih na korona virus vasti ubijaju, a ne preporučuje se gledanje tih potresnih slika – piše in.gr.

Stanovnici Šangaja koji su u strogom karantinu od početka aprila, žale se na nestašicu hrane i prevelike zahteve vlasti koje ih primoravaju da napuste stanove i porodice ako su zaraženi.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Niz je pritužbi da su vrata stambenih zgrada vlasti zapečatile i blokirale čak i lancima za bicikle i katancima, kako bi stanari ostali unutra.

Dopisnik CNN-a iz Šangaja, Dejvid Kalver, rekao je da su vlasti vrata njegovog stana zapečatile i uz to prelepile lepljivim trakama da bi videle da li izlazi i time čini prekršaj:

“Ne mogu da izađem jer su vrata zapečaćena. Da sam izašao, slomio bih pečat i to bi imalo teške posledice”, rekao je on.

Pošto je novi korona virus prvi put identifikovan krajem 2019. godine u kineskom gradu Vuhanu, karantin koji je tamo uveden početkom 2020, bio je preteča politike koju vodi Peking, čime je, po zvaničnim tvrdnjama, znatno smanjeno širenje virusa u naredne dve godine. Međutim, početkom 2022. godine se u raznim delovima Kine pojavila epidemija veoma zaraznog soja “omikron”.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Sada je fokus epidemije Šangaj što je rezultiralo strogim zatvaranjem većine od njegovih 25 miliona stanovnika. Gradski zvaničnici pretvaraju škole, novoizgrađene stambene zgrade i izložbene centre u “karantinske centre”, a prošle nedelje su objavili da imaju više od 160.000 kreveta u više od 100 improvizovanih poljskih bolnica.

Prema grčkim stručnjacima za javno zdravstvo, profesorima Dimostenisu Sarijanisu i Gikasu Majorkinisu, stopa vakcinacije u Kini nije dovoljno visoka da bi ograničila širenje virusa, tako da je potrebno “zaključavanje”, ali će, kako su naveli, po onome kako to rade, kineske vlasti “videti da ono što žele da postignu, nije moguće”, prenosi in.gr.

(Nulta Tačka/Agencije/Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here