Home TEMA DANA UDARNO: „KADA JE PUTIN ČUO JEDNU IZJAVU ZELENSKOG ZNAO JE DA MORA...

UDARNO: „KADA JE PUTIN ČUO JEDNU IZJAVU ZELENSKOG ZNAO JE DA MORA NAREDITI ULAZAK VOJSKE U UKRAJINU..“

1003
0
SHARE

Ukrajinske vlasti, predvođene predsednikom Vladimirom Zelenskim, same su izazvale specijalnu rusku operaciju za zaštitu Donbasa i demilitarizaciju Ukrajine.

Jakov Kedmi, poznati izraelski vojni i politički stručnjak, bivši šef tajne službe Nativ, došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u Ukrajini.

Kedmi je uživo na televizijskom kanalu Rusija-1 govorio o preduslovima za početak aktivnih akcija Rusije, a takođe je otkrio kada će se završiti  ruska specijalna operacija u Ukrajini.

Jakov Kedmi je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je Moskva bila prinuđena da pokrene specijalnu operaciju u Donbasu za zaštitu civilnog stanovništva, kao i demilitarizaciju Ukrajine.

Prema njegovim rečima, denacifikacija Ukrajine koju je najavio predsednik Putin biće sprovedena po analogiji sa onom koja se dogodila u Nemačkoj posle poraza Trećeg rajha.

Kako je rekao ekspert, naciste niko neće obesiti, već će oni biti potpuno uklonjeni iz svih državnih organa zemlje. Istovremeno, ako ukronaci i njihovi saučesnici žele da pobegnu na Zapad, niko im se neće mešati.

Govoreći o glavnim razlozima operacije demilitarizacije Ukrajine, bivši šef specijalne službe je opravdao njenu hitnost.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Predsednik Ukrajine je najavio nameru svoje zemlje da nabavi nuklearno oružje. Upravo je ovaj trenutak, po Kedmiju, najvažniji i ključni.

Takve mere su sprovedene u pozadini agresivnih izjava Kijeva, prema kojima su ukrajinske vlasti govorile o svojim planovima za stvaranje nuklearnog oružja.

Rusija nije mogla da toleriše takvu odluku susedne države i stoga je odlučila da preduzme aktivne mere.

Prema rečima eksperta, Rusija preduzima dosledne akcije u cilju otklanjanja vojne pretnje od Ukrajine. Reč je o sprovođenju specijalne operacije, tokom koje će biti neutralisan ceo vojni potencijal Oružanih snaga Ukrajine. Moskva je blagovremeno preduzela ove mere, sprovodeći kompetentnu strategiju.

„I tada je Rusija odlučila, ne čekajući rešenje glavnog problema u Evropi, da reši problem Ukrajine. I počela je da izvodi ovu operaciju kao i uvek: neočekivano, čisto, elegantno, dosledno i zadržavajući ono glavno – ono što se zove magla bojnog polja ”, objasnio je specijalista.

Kedmi je izrazio uverenje da će Rusija, najverovatnije, brzo realizovati postavljene zadatke za demilitarizaciju Ukrajine, završivši operaciju u narednih nekoliko dana.

Sada Moskva ne nastoji da otkrije sve svoje karte, ne izveštavajući o uspehu seta mera koje je u toku, ali se takav pristup objašnjava strateškom neophodnošću.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Zbog toga Rusija ne daje informacije koje bi im mogle razjasniti situaciju, dajući samo neophodne informacije na minimum. Ostalo će biti jasno za dva-tri dana, kada se operacija završi“, zaključio je Kedmi.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije izvestilo je o rezultatima drugog dana specijalne vojne operacije.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je po rezultatima drugog dana specijalne vojne operacije u Donbasu van pogona 211 vojnih infrastrukturnih objekata Ukrajine. Reč je o sistemima PVO, radarskim stanicama, komandnim mestima i komunikacionim kompleksima.

„Oružane snage Rusije su ukupno onesposobile ili potpuno uništile 211 vojnih objekata vojne infrastrukture Ukrajine. Među njima: 17 komandnih mesta i centara veze Oružanih snaga Ukrajine, 19 protivvazdušnih raketnih sistema S-300 i Osa, 39 radarskih stanica“ , rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here