Home TEMA DANA UDARNO! IRAN RASPOREĐUJE TRUPE U JERMENIJI- PRIPREME ZA RAT SA AZERBEJDŽANOM I...

UDARNO! IRAN RASPOREĐUJE TRUPE U JERMENIJI- PRIPREME ZA RAT SA AZERBEJDŽANOM I IZRAELOM..

506
0
SHARE

Iranska vojska biće raspoređena na jugu Jermenije kako bi se suprotstavila Azerbejdžanu.

Izvori u Iranu i Jermeniji izveštavaju da su Teheran i Jerevan postigli dogovor o raspoređivanju velikih formacija iranske vojske na teritoriji susedne Jermenije.

To znači da će Jermenija postati druga država nakon Sirije u kojoj će zvanično biti prisutne iranske vojne snage, a to takođe otvara značajne mogućnosti Teheranu da se

suprotstavi ne samo Azerbejdžanu, već i Izraelu, koji, kako se kaže, udara na teritoriju islamske republike sa teritorije Azerbejdžana.

Nema zvaničnih komentara o ovom pitanju ni iz Jerevana ni iz Teherana, međutim, obe ove države su zainteresovane za prebacivanje iranske vojske na teritoriju Jermenije, jer će to garantovati zaštitu teritorije zemlje od invazije iz Turske i Azerbejdžana , a Iranu će dati priliku da pažljivo kontroliše situaciju u blizini svojih granica.

U pozadini pojavljivanja takvih informacija, stručnjaci ukazuju na činjenicu da bi iranska vojska mogla biti raspoređena u regionu Sjunik, gde je ranije bilo planirano postavljanje druge ruske vojne baze.

Ovo će, između ostalog, omogućiti blokiranje stvaranja koridora kojim Azerbejdžan planira da poveže svoju teritoriju sa Nahičevanom (autonomna republika u sastavu Azerbejdžana).

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here