Home TEMA DANA UDARNO! Generalštab Belorusije: NATO duplirao broj vojnika uz naše i granice Rusije-...

UDARNO! Generalštab Belorusije: NATO duplirao broj vojnika uz naše i granice Rusije- spremne operacije!

576
0
SHARE

NATO je udvostručio svoje snage u Istočnoj Evropi, a udarne grupe mogu biti formirane u blizini granica Rusije i Belorusije u najkraćem roku, izjavio je zamenik načelnika generalnog štaba Oružanih snaga Belorusije Ruslan Kosigin.

On je istakao da su u toku pripreme za izvođenje vojnih operacija NATO-a u istočnom pravcu.

„Kolektivni Zapad intenzivirao je rad na povećanju vojnih trupa u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi. Istovremeno, značajni deo sredstava i snaga koji je, navodno, predviđen za jačanje istočnog krila Alijanse, prebačen je sa kontinentalnog dela Sjedinjenih Američkih Država“, istakao je Kosigin.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

On je dodao da se u neposrednoj blizini granica Rusije i Belorusije već danas nalaze snage, na osnovu kojih u najkraćim rokovima mogu biti formirane udarne grupe.
Prema njegovim rečima, trenutno se tamo nalazi oko 37,5 hiljada ljudi, od čega 24,5 hiljada u Poljskoj i baltičkim zemljama.

„Trenutno se na teritoriji i u vazdušnom prostoru država centralne i istočne Evrope,

uključujući Poljsku i baltičke zemlje, kao i vodama Baltičkog i Severnog mora održavaju događaji velikih razmera, multinacionalne vežbe ‘Branilac Evrope 2022’. Zapravo, u toku su pripreme za izvođenje vojnih operacija u istočnom pravcu“, objasnio je Kosigin.

Podsetimo, u Poljskoj su počele vežbe NATO snaga pod nazivima „Branilac Evrope 2022“ i „Brzi odgovor 2022“, na kojima učestvuje oko 18000 vojnika iz dvadeset država članica Alijanse. Vežbe će se, osim u Poljskoj održati i u još osam drugih država.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here