Home TEMA DANA UDARNO! BAKIR POZVAO NATO I EUFOR DA RASPOREDE SNAGE U BIH..!

UDARNO! BAKIR POZVAO NATO I EUFOR DA RASPOREDE SNAGE U BIH..!

817
0
SHARE

Predsednik SDA Bakir Izetbegović je nakon sednice Glavnog odbora SDA održanoj u Kaknju, pozvao NATO i Eufor da u skladu sa mandatom pojačaju prisustvo u Bosni i Hercegovini, a posebno u osetljivom području Brčko Distrikta.

„Mislim da je Narodna skupština Republike Srpske ušla u crvenu zonu onog što je kažnjivo Krivičnim zakonom BiH. Očekujem od Tužilaštva da krene u tom smeru“, rekao je on.
Zaustaviti ovo što je u NSRS-u doneseno

Dodao je kako su funkcioneri SDA zaduženi da reaguju tj. da krenu u pokretanje postupaka da se zaustavi „ovo što je u NSRS-u doneseno“.

Pozivamo i probosanske stranke na jedinstvo i zajednički nastup u zaustavljanju pomenutih ataka, dodao je Izetbegović, i rekao da u SDA nemaju ništa protiv koordinacije opozicijom iz RS-a, prenosi Avaz.

„Spremni smo se odazvati pozivu visokog predstavnika Kristijana Šmita kada je u pitanju Zakon o državnoj imovini. Možemo učestvovati u radu buduće komisije, ali odmah ističemo da je državna imovina deo suvereniteta BiH i sve treba završiti u okviru presude Ustavnog suda. Dakle, država je titular imovine“, rekao je Predsednik SDA.

Izetbegović je takođe rekao da je SDA spremna da razgovara o zakonu kojim se zabranjuje negiranje genocida i nagrađivanje ratnih zločinaca, ali očekuju da rešenja ponude predstavnici Srba iz RS-a.

„Neka kažu šta je po njima potrebna dopuna. Nismo spremni da se menja suština tog zakona, ali moguće su i dopune“, rekao je Izetbegović.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

SDA je na današnjoj sednici GO-a pokrenula inicijativu lobiranja za BiH u međunarodnim krugovima.

„Potrebno je iznaći način da se lobira u ime BiH. Dali smo nalog kadrovima SDA na raznim nivoima da rade na tome da se napravi fond za lobiranje u inostranstvu. Osnovna sredstva trebaju doći iz kantonalnog budžeta i budžeta FBiH, ali pozivamo patriote da se uključe“, rekao je Izetbegović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here