Home TEMA DANA UDARNA VEST! VUČIĆ: KOSOVO ĆE DOBITI NEZAVISNOST NA CELOJ TERITORIJI (VIDEO)

UDARNA VEST! VUČIĆ: KOSOVO ĆE DOBITI NEZAVISNOST NA CELOJ TERITORIJI (VIDEO)

1405
0
SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić šokirao je javnost izjavama na “Pinku” da će Kosovo dobiti nezavisnost i suvernost na celoj svojoj teritoriji.

On je dodao da to nije zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio. Međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, niti kome.

Predsednik Srbije je za televiziju Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

Vučić je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rešenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

– Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj predlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni hteli da čujete – pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da deo opozicije nije izneo svoj predlog o rešavanju kosovskog pitanja.

I ja vas pitam šta je rešenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji.

Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari – zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju – rekao je Vučić.

Zbog ovog stava predsednika države, Boško Obradović, jedan od lidera opozicije, počeo je danas ispred Narodne skuptine štrajk glađu.

(Direktno.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here