Home TEMA DANA UDARNA VEST! OVO ĆE TEK DA ZAPALI AMERIKU: DEMONSTRANTI POČELI DA UBIJAJU...

UDARNA VEST! OVO ĆE TEK DA ZAPALI AMERIKU: DEMONSTRANTI POČELI DA UBIJAJU POLICAJCE (VIDEO)

1553
0
SHARE

Najmanje jedan policajac je ubijen tokom nasilnih protesta u Ouklandu, prenose tamošnji mediji.

Kako se navodi dva policajca su teško povređena tokom pucnjave i nasilnih protesta koji danima traju zbog smrti Džordža Flojda. Jedan policajac je preminuo u bolnici zbog teških povreda, a jedan se bori za život.

Kako je objavila policija najmanje 7.500 građana je izašlo na ulice. Grupa protestanata razbija i pali sve pred sobom. Policija je zabeležila veliki broj vandalizma, krađa, požara, ali i napada na policijske službenike.

Istraga o pogibiji policajca je u toku.

Talas protesta zbog ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu proširio se širom SAD, a praćen je sukobima demonstranata i policije u Njujorku, Vašingtonu, Atlanti, Denveru, Detroitu…

U Mineapolisu, u kojem je u poslednja tri dana zapaljeno oko 170 prodavnica i stambenih zgrada, lokalne vlasti uvele su policijski čas i na ulice izvele pripadnike Nacionalne garde, nadajući se da će ove mere, uz hapšenje policajca optuženog za ubistvo Džordža Flojda, uticati na smirivanje strasti.

Policajac Derek Čauvin će odgovarati za ubistvo pošto je punih osam minuta držao koleno na vratu Džordža Flojda, koji je, kako se vidi na snimku, pokušavao da dođe do daha govoreći da ne može da diše.

Smrt tamnoputog bivšeg srednjoškolskog košarkaša ponovo je u prvi plan izbacila rasne tenzije u SAD.

Pogledajte video:

(CNN)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here