Home TEMA DANA The Sun: „Putinov glavni nuklearni naučnik“ izdao zastrašujuće upozorenje Zapadu!

The Sun: „Putinov glavni nuklearni naučnik“ izdao zastrašujuće upozorenje Zapadu!

581
0
SHARE

Zapad je dobio jezivo upozorenje od šefa Roskosmosa Dmitrija Rogozina. Britanski novinar Feliks Alen podelio je ove zaključke.

Dmitrij Rogozin je pre izvesnog vremena predstavio fotografiju, na kojoj stoji pored najnovije interkontinentalne balističke rakete (ICBM) Sarmat.

On je u svojoj publikaciji napomenuo da su u toku pripreme za sledeće testiranje i serijsku proizvodnju ovog tipa oružja.

Prema rečima Feliksa Alena, reči ruskog zvaničnika su Zapadu zvučale prilično preteće i veoma su ličile na upozorenje.

Ovo prenosi The Sun.

„Putinov glavni nuklearni inženjer izdao je novo zastrašujuće upozorenje Zapadu“, naveo je autor britanske publikacije.

Sarmat je jedan od najnaprednijih ruskih sistema naoružanja, sposoban da isporuči 15 nuklearnih bojevih glava bilo gde na zemlji brzinom od 25.000 km/h.

Autor The Sun je naveo da je neposredno pre objavljivanja Rogozina rezonantnu izjavu o Sarmatu, dao ruski predsednik Vladimir Putin.

On je upozorio da bi najnoviji ruski ICBM mogao da probije svaku modernu protivraketnu odbranu, a takođe je rekao da će novi borbeni sistem biti raspoređen u trupama, pre kraja ove godine.

Britanija je istakla da su rakete Sarmat redovno u centru pažnje zapadne zajednice, jer ova vrsta oružja predstavlja ogromnu opasnost za Sjedinjene Države i njihove saveznike.

Konkretno, Dmitrij Rogozin je, govoreći o borbenom potencijalu raketa, rekao da bi kompleks mogao da sruši polovinu obale kontinenta, što bi pokazalo agresiju na Rusku Federaciju.

„Sarmat je pre svega štit, on je najvažniji faktor strateške stabilnosti“, rekao je Rogozin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here