Home TEMA DANA „The Daily Beast“: Ukrajina sprema zamku za Rusiju na bojnom polju

„The Daily Beast“: Ukrajina sprema zamku za Rusiju na bojnom polju

441
0
SHARE

Oružane snage Ukrajine verovatno će pokušati da prevare ruske snage, iako to nije lako. Ovu pretpostavku, izneli su analitičari američkog izdanja „The Daily Beast“.

Kruže glasine, da bi sledeći korak ukrajinskih snaga mogao biti borba protiv ruskih snaga u regionu Zaporožja. Kako napominju autori članka, pobeda u ovom pravcu bi omogućila Ukrajini da zatvori Krimski most.

Međutim, postoje dva ali- prvo, nije tako lako pobediti ruske snage, a drugo, Oružane snage Ukrajine će verovatno organizovati ofanzivu na drugom području.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

„Grupa oko Zaporožja podstiče druge glasine- da Ukrajina možda sprema iznenađujuću ofanzivu negde drugde, ili možda samo raspiruje glasine da bi obmanula Ruse“, piše američko izdanje.

Prema njihovim rečima, ukrajinska vojska je i ranije koristila element iznenađenja u svoju korist.

Američki novinari primećuju, da je ranije ove godine bilo izveštaja da ukrajinske trupe spremaju kontraofanzivu protiv Hersona na jugu, dok su u stvari spremale kampanju protiv Harkova na severoistoku. Moguće je da ovoga puta spremaju sličan trik.

„The Daily Beast“ se poziva na mišljenje visokog ukrajinskog zvaničnika koji nije naveo svoje ime. On je američkom izdanju rekao, da bi Oružane snage Ukrajine verovatno mogle da pokušaju da preuzmu kontrolu nad Zaporoškom nuklearnom elektranom, ili čak nad ruskim poluostrvom Krim.

Džim Taunsend, bivši zamenik pomoćnika sekretara za odbranu za evropsku i politiku NATO-a, rekao je novinarima da je nemoguće sa sigurnošću predvideti sledeći potez Ukrajinskih snaga, ali da će možda ponovo pokušati da pribegnu nekim trikovima na bojnom polju, skrivajući pravac u kome nameravaju da pokušaju ofanzivu.

Međutim, kako su primetili američki novinari, nije tako lako prevariti Oružane snage RF, a Rusija se svakako sprema za različite scenarije događaja.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here