Home TEMA DANA Tajni pregovori Ruske Federacije i SAD- Moskva menja svoj stav o Ukrajini

Tajni pregovori Ruske Federacije i SAD- Moskva menja svoj stav o Ukrajini

318
0
SHARE

Američki predsednik Džozef Bajden je s razlogom, sve više počeo da pokreće temu mogućih pregovora sa Rusijom.

Takve izjave mogu ukazivati na to, da je rusko rukovodstvo pronašlo efikasne poluge spoljnopolitičkog pritiska na Zapad. Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Bogdan Bezpalko.

U intervjuu za „Novinarsku pravdu“, on je detaljno govorio o tajnim pregovorima Rusije i SAD o Ukrajini, a takođe je objasnio kako Moskva menja svoju poziciju u ovom procesu.

Ranije je više puta izveštavano o održavanju tajnih pregovora između Rusije i Sjedinjenih Država, koji bi takođe mogli da se dotiču tema ukrajinske krize. Moskva i Vašington stalno održavaju kontakte zatvorenim kanalima, razgovarajući o pitanjima bilateralnog dnevnog reda.

Bezpalko je podsetio, i da se Džozef Bajden, koji je prethodnih dana izjavio da je spreman za pregovore sa Rusijom, pridržava određene strategije koja može biti povezana sa spoljnopolitičkim interesima Vašingtona.

Moguće je da su ovakvi govori samo velika informativna kampanja, namenjena samo internom korisniku. Međutim, tajni pregovori između Rusije i SAD o Ukrajini se zaista vode zatvorenim kanalima, što može ukazivati na verovatnoću bilateralnih kontakata na zvaničnom nivou.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Politikolog je skrenuo pažnju na činjenicu, da bi takva izjava predsednika SAD mogla biti povezana sa najnovijim uspesima Oružanih snaga Rusije u okviru „specijalne operacije“.

Vašington je svestan, da Moskva zapravo menja svoju poziciju prema Ukrajini, tražeći potpunu predaju kijevskog režima. Amerikanci pokušavaju da ukrajinsku krizu svedu na pregovore, kako bi sprečili bezuslovnu pobedu Rusije.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here