Home TEMA DANA SPREMA SE NEŠTO KRUPNO: Rusija raspoređuje „Iskandere“ i PVO sisteme po Belorusiji

SPREMA SE NEŠTO KRUPNO: Rusija raspoređuje „Iskandere“ i PVO sisteme po Belorusiji

536
0
SHARE

Zadatak zajedničke rusko-beloruske grupe jedinica je da pruže otpor potencijalnom protivniku u slučaju upada na teritoriju Belorusije.

„Ruski PVO sistemi i rakete „Iskander“ povećaće efikasnost protivvazdušne odbrane Savezne države“, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Galuzin.

Oružanim snagama Belorusije isporučeno je najmodernije rusko naoružanje – sistemi S-400 i mobilni raketni sistemi „Iskander“.

Podsetimo, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su ovi sistemi u ponedeljak stupili na borbeno dežurstvo.

Prema rečima Galuzina, Rusija i Belorusija aktivno rade na zaštiti zapadnih granica Savezne države i obe modernizuju infrastrukutru na granici.

On je, takođe, rekao da nije korektno govoriti o tome da će zajedničke snage Rusije i Belorusije biti angažovane u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

„Zadatak zajedničke rusko-beloruske grupe jedinica je da pruže otpor potencijalnom protivniku u slučaju upada na teritoriju Belorusije“, rekao je zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Galuzin je dodao i da to što Rusija obučava posade beloruskih aviona, preuređenih za primenu specijalne municije predstavlja simetričan odgovor na poteze NATO-a.

„Tokom radne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Minsku 19. decembra saopštena je odluka o obuci posada borbenih aviona, preuređenih za moguću primenu specijalne municije“, rekao je Galuzin i naveo da SAD i njeni NATO saveznici decenijama sprovode slične aktivnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here