Home TEMA DANA „Sprema se invazija na Belorusiju“- Hazin: Situacija u ekonomiji tera Zapad na...

„Sprema se invazija na Belorusiju“- Hazin: Situacija u ekonomiji tera Zapad na radikalan korak

333
0
SHARE

Situacija koja se brzo pogoršava u globalnoj ekonomiji, može naterati Zapad na radikalan korak. Ovu izjavu dao je ruski stručnjak, Mihail Hazin.

Sadašnji nivo inflacije u SAD i Evropskoj uniji, ukazuje da je kolaps Breton- Vudskog sistema već postao lavina.

To potvrđuje i ponašanje američke finansijske elite, koja je izgubila kontrolu nad situacijom, uključujući i histeriju šefa FED-a Džeroma Pauela, koji pokušava da umiri javnost virtuelnom statistikom.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Hazin tvrdi, da na Zapadu danas nisu u stanju da pronađu načine da reše nastali problem, pa nastoje da se situacija reši kroz geopolitičke preokrete. Ekspert je ovde posebno pripisao glasine o nameri NATO-a da napadne teritoriju Belorusije iz Poljske i Litvanije.

„Sve ide dotle, da se već govori o udarima na iranska nuklearna postrojenja, a Poljska i Litvanija se ozbiljno pripremaju za invaziju na Belorusiju. Sve zajedno izgleda fantazmagorično“, naglasio je Hazin.

Zanimljivo je, da su ne tako davno, takvi agresivni planovi imali samo formu razgovora između pojedinih predstavnika poljskih i litvanskih vlasti. Danas se ova retorika čuje na nivou Generalštaba NATO-a.

Štaviše, istakao je specijalista, može se posmatrati i stvarna priprema „Alijanse“ za vođenje neprijateljstava u neposrednoj blizini Rusije.

Sve ukazuje, da su zapadne elite spremne, da uz upotrebu nuklearnog oružja pokrenu još jedan svetski rat, a to što će posle njega sadašnji model svetskog poretka konačno prestati da postoji, njima uopšte ne smeta.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here