Home TEMA DANA ŠOKANTNO OTKRIĆE VUKADINOVIĆA: IZLAZNOST JE BILA 40%- ODAKLE 700.000 GLASAČA U POSLEDNJA...

ŠOKANTNO OTKRIĆE VUKADINOVIĆA: IZLAZNOST JE BILA 40%- ODAKLE 700.000 GLASAČA U POSLEDNJA 2 SATA..?!

3108
0
SHARE

Cvijetin Milivojević: Izlaznost najmanja od 2008. godine – ni u najluđim snovima ne može 9,2 odsto u poslednja dva sata

Politički analitičar Cvijetin Milivojević kaže da je izlaznost najmanja od 2008. godine.

„Čak i ako se doračuna preko 50 odsto, ni u najluđim snovima ne može 9,2 odsto u dva sata, ne ulazim u analizu biračkog tela.. Ima još veći problem od toga da li su liste

protežirane, jer izbori su raspisani u neustavno vreme, ne možete raspisati izbore nakon isteka mandata, koji nije produžen leks specijalisom. Mi 18 dana nemamo Skupštinu, čujemo da se bivša predsednica Skupština predstavlja kao predsednica, da se bivša pred vlade predstavlja kao predsednica, ona to nije čak ni u tehničkom mandatu“, kaže Milivojević.

 

Đorđe Vukadinović iz Nove srpske političke misli kaže da kada je direktor Republičkog zavoda za statistiku saopštavao rezultate izlaznosti, govoreći da na Kosovu postoji rezerva od dva odsto glasova, mu se činilo da time kao da je tešio sebe ili Vučića.

„Na Kosovu nema dva odsto birača i kada bi svi izašli, ima 100.000 birača, a glasa oko 30 hiljada, tako da može da se računa 0,6 odsto. U izbornim ciklusima obično opozicioni birači izlaze popodne, kada je Tadić izgubio nedostajala je ta lavina, oni su svoje isterali

na birališta do 12, tu je zabeležen pad a izveli su sve. Onda je krenulo masovno zvanje. Naši nalazi i neki drugih agencija su se slagali 45-47 odsto“, rekao je Vukadinović.

Stojanović kaže da mu je najveći utisak što imamo ovakve izbore i da je očekivao da će, kad nema opozicije, „Vučić zbog međunarodnih misija pustiti da izbori budu iole slobodni“.

„Dovoljno je da vidimo šta su ljudi prijavljivali, koliko optužbi za bugarski voz“, dodaje

(N1,Nova.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here