Home TEMA DANA ŠOKANTNA TVRDNJA IZ MOSKVE: RUSIJA ĆE PREKINUTI SVE ODNOSE SA EU JER...

ŠOKANTNA TVRDNJA IZ MOSKVE: RUSIJA ĆE PREKINUTI SVE ODNOSE SA EU JER JOJ EU VIŠE NIJE POTREBNA- EVO ZAŠTO

620
0
SHARE

Iščenko objasnio zašto se u Rusiji otvoreno govori o potpunom prekidu odnosa sa EU

Politikolog Rostislav Iščenko ukazao je na okolnosti koje su ruskom rukovodstvu dozvolile da otvoreno  govori o svojoj spremnosti za prekid odnosa sa Zapadom.

Rusija je do sada uspela da izgradi prilično efikasan sistem odnosa sa Istokom i stvorila je neophodnu logističku infrastrukturu, na osnovu čega Moskva ne mora da brine o perspektivi potpunog prekida odnosa sa Zapadom.

O tome je nedavno govorio politikolog Rostislav Iščenko, navodeći dostignuća ruskog rukovodstva koja su postignuta tokom protekle dve decenije rada Moskve na razvoju istočnih regiona zemlje:

„Rusija je aktivno gradila logistiku izvan Urala, u Sibiru, tamo su izgrađene pruge i autoputevi, položeni cevovodi, sklopljeni ugovori, otvorena su nova preduzeća“.

Ekspert je primetio da trenutni nivo razvoja infrastrukture u istočnom delu zemlje i

preusmeravanje ka azijskim zemljama, omogućavaju Rusiji da u bilo kom trenutku prebaci prioritete sa Zapada na Istok, bez ozbiljnih gubitaka.

Takav razvoj situacije je na kraju omogućio da ruski predstavnici na međunarodnoj sceni počinju smelo i otvoreno da izjavljuju svojim zapadnim partnerima da je Moskva spremna da u potpunosti prekine odnose sa državama EU.

„Rusija može apsolutno mirno da preorijentiše svoje spoljnotrgovinske tokove, bez da to dovede do neke vrste katastrofalnog pogoršanja unutrašnje situacije u zemlji“, objasnio je situaciju Iščenko, naglasivši da u takvom scenariju Rusi neće biti ugroženi smanjenjem radnih mesta, niti bi došlo do smanjenja prihoda u budžet zemlje.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here