Home TEMA DANA ŠOKANTAN OBRT U CG: KRIVOKAPIĆ OKRENUO LEĐA LJUDIMA IZ CRKVE- IZBEGAO DA...

ŠOKANTAN OBRT U CG: KRIVOKAPIĆ OKRENUO LEĐA LJUDIMA IZ CRKVE- IZBEGAO DA POTPIŠE SPORAZUM SA SPC!

513
0
SHARE

Zdravko Krivokapić se veoma loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja, rekao je Andrija Mandić, jedan od lidera DF.

Mandić je na taj način prokomentarisao sinoćnu posetu crnogorskog premijera Beogradu i sastanak sa patrijarhom Porfirijem i članovima Sinoda SPC.

Krivokapić je zatražio da se Temeljni ugovor Crne Gore i SPC potpiše 30. oktobra, na dan upokojenja mitropolita Amfilohija.

Posle sastanka, SPC je saopštila da je patrijarh iznenađen zahtevom za odlaganje potpisivanje, te da Krivokapićeve razlozi da ne potpiše ugovor nisu osnovani niti opravdani.

„Po burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori, pokazalo se koliko je bilo neophodno i nužno potpisati Temeljni ugovor i koliko neki slučajni ljudi lako zaborave i reč i dužnosti, Crkvu i vladike. To je pokazao sinoć svojim delom i rečju Zdravko Krivokapić koji je u svojoj konfuziji okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima, dobročiniteljima, na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem, rekao je Mandić, jedan od lidera DF.
On podseća da niko do sada nije ništa rekao protiv Temeljnog ugovora, te je kritikovao Krivokapića zbog nepotpisivanja.

„Zdravko Krivokapić se veoma loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja. Danas oni moraju javno i sa stidom da govore o tom čoveku čitavom verujućem i pravoslavnom narodu.

Joanikije: Tražio sam od Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor, a ne da se meša u izbor mitropolita

Protiv potpisivanja Temeljnog ugovora nijedne javne reči nije izgovorio niko iz parlamentarne većine, ni iz Bečićeve, ni Abazovićeve stranke. Pa ko je onda bio protiv? Izgleda jedino Krivokapić. Možda je njemu od strane Bečića i Abazovića jedno govoreno tajno u četiri oka da niko ne čuje, a drugo javno.

Pitanje koje lako daje odgovore na sva ova ružna dešavanja je: Da li su Demokrate Alekse Bečića za potpisivanje usaglašenog sporazuma Vlade i SPC i da li je URA Dritana Abazovića za taj sporazum“, navodi Mandić.

Kako dodaje, „ako jesu i ako to zajednički javno konstatujemo, onda će Krivokapićevo odbijanje da potpiše sporazum biti manje važno jer smo mi parlamentarna većina“.

„A ako je neko od ove dvojice vršio pritisak na premijera Krivokapića ili članove Sabora SPC, da se ne potpisuje taj sporazum, onda je to ona važna činjenica koju moramo znati svi. Ne bi bilo dobro da iko računa na mogućnost da bilo koji vladika SPC može odustati od vlastite doslednosti u zahtevu da se ugovor potpiše sa njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem u Beogradu“, dodaje Mandić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here