Home TEMA DANA ŠOK PREOKRET U RATU: RUSIJA BLOKIRALA RAD IZRAELSKIH SISTEMA ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE!...

ŠOK PREOKRET U RATU: RUSIJA BLOKIRALA RAD IZRAELSKIH SISTEMA ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE! OVO SE DEŠAVA..

886
0
SHARE

Izrael već mesec dana bezuspešno pokušava da ometa sirijski i ruski sistem protivvazdušne odbrane u Siriji.

Pokazalo se da uspeh sirijskih sistema protivvazdušne odbrane u odbijanju udara izraelskih vazdušnih snaga nije ni na koji način povezan sa radom ruskih sistema PVO S-400.

Kako se ispostavilo, zahvaljujući pomoći ruske vojske, bilo je moguće da sirijska vojska potpuno blokira normalan rad izraelskih sistema za elektronsko ratovanje, sa kojima su prethodno uspeli da uspešno pogode ciljeve u Siriji.

Sirijski sistemi PVO, uključujući komplekse S-300, Pancir-S i Buk-M2E, zaista su integrisani sa ruskim sistemima PVO u Arapskoj Republici.

Ipak, sirijski sistemi protivvazdušne odbrane deluju nezavisno i bilo je moguće povećati efikasnost odbijanja izraelskih raketnih udara, uključujući i rakete „stelt“.

Frekvencije radara sirijskih PVO sistema su dodatno promenjene. Kao rezultat toga, pokazalo se da je efikasnost upotrebe izraelskih elektronskih kompleksa za suzbijanje jednaka nuli.

Stručnjaci napominju da su sirijski sistemi protivvazdušne odbrane zaista počeli da otkrivaju izraelske rakete odmah u trenutku lansiranja.

Na to ukazuje činjenica da su čak i rakete sa niskim radarskim potpisom oborene već na granici Sirije i Libana, a projektili koje su pustili sirijski sistemi PVO nastavljaju da jure izraelske lovce čak i u vazdušnom prostoru Libana i samog Izraela.

Još je nejasno koliki je udeo ruskih specijalaca u ovom šokantnom preokretu na sirijskom ratištu. Činjenica je da su komandanti izraelske vojske veoma ljuti i optužuju Rusiju za umešanost u ovaj preokret.

Analitičari tvrde da je Izrael prešao rusku crvenu liniju i da je ova situacija ruska odmazda za izraelski prodor na sirijski front.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here