Home TEMA DANA Ruski general: Evropa se sprema za rat punog razmera sa Rusijom!

Ruski general: Evropa se sprema za rat punog razmera sa Rusijom!

312
0
SHARE

Evropa je u fazi pripreme za rat punog razmera sa Rusijom na teritoriji kontinenta. Deputat Državne dume, general-potpukovnik Andrej Gurulev, podelio je ovo mišljenje na svom Telegram kanalu.

U postu je napisao, da su zemlje NATO-a oruđe SAD. Poslanik je takođe izneo mišljenje da Vašington koristi ove države da promoviše sopstvene interese na njihov račun.

„Nije daleko dan kada će ne samo Nemci, već i Italijani, Francuzi, Španci i Portugalci izjaviti spremnost za borbu“, rekao je parlamentarac. Takođe je napomenuo da Rusija mora biti spremna za to.

Gurulev je rekao i da ruska strana vidi sve potencijalne pretnje i da razvija svoju industriju u tom pravcu.

„Naše nove jedinice se već testiraju u borbama, određeni broj jedinica je otišao na odmor da povrati borbenu sposobnost. Ovo su dobri uslovi za stvaranje udarnih grupa koje će funkcionisati”, rekao je on.

Trenutno se u Ukrajini nastavlja specijalna operacija Oružanih snaga Rusije. Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara najavio njen početak. Prema njegovim rečima, svrha vojne akcije je demilitarizacija susedne zemlje i denacifikacija njenih vlasti.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here