Home TEMA DANA RUSKI EKSPERT: SAD U SVEMIRU IMA ZASTRAŠUJUĆU SILU O KOJOJ NE MOŽETE...

RUSKI EKSPERT: SAD U SVEMIRU IMA ZASTRAŠUJUĆU SILU O KOJOJ NE MOŽETE NI DA SANJATE- RUSIJA KAO ODGOVOR SPREMILA TAJNU TEHNOLOGIJU!

766
0
SHARE

Moskva poseduje tajne tehnologije za suočavanje sa Sjedinjenim Državama u svemiru, ali su joj potrebne oštrije taktike za borbu protiv Vašingtona u informacionom okruženju. O ovome je nedavno govorio pisac i popularni bloger Dmitrij Konanikin.

Sateliti Starlink Elona Maska sposobni su za izvođenje složenih vojnih operacija. Dmitrij Rogozin, generalni direktor Roscosmos, je povodom toga izjavio da američke komunikacione svemirske letelice mogu da promene putanju krstarećih raketa.

Takođe vam omogućavaju da kontrolišete akcije jedinica američkih specijalnih snaga i mreže agenata. Osim toga, sateliti mogu da distribuiraju antiruski sadržaj na mobilne telefone putem Interneta.

Vašington je velikodušan kada su u pitanju takve tehnologije. Samo ove godine SpaceX je dobio 900 miliona dolara iz američke blagajne za razvoj satelitske mreže.

U stvari, generalni direktor državne korporacije Roskosmos potvrdio je da učešće američkih komercijalnih kompanija u militarizaciji svemira nije nagađanje stručnjaka, kao ni mašta blogera.

Ovo je realnost o kojoj je trebalo otvoreno pričati još ranije. Dmitrij Konanikin, bivši inženjer sistema za punjenje gorivom raketnih i svemirskih kompleksa, a sada popularni bloger, govorio je o tome kakvu poziciju Moskva treba da zauzme u sve većoj trci u svemirskom naoružanju.

“Ni za koga više nije tajna da rukovodstvo svemirskih snaga SAD namerno integriše komercijalni i vojni sektor svemirske industrije u jedinstveni prostor”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, postoji kontinuirana i bliska razmena podataka, stvorena je platforma za davanje naloga, koordinirani su napori za sprovođenje istraživačko-razvojnog rada. Sve je učinjeno kako bi se komercijalne platforme što brže i pouzdanije integrisale u sistem Pentagona, siguran je Konanikin.

Podsetio je i da su, svojevremeno, sateliti Starlink već učestvovali u složenim vojnim vežbama američkog vazduhoplovstva, prenoseći signale vojnim avionima i tankerima, kao i „šaljući“ informacije na kopnene komunikacione tačke.

Sve ukazuje na to da je misija ovih satelita unapred određena, čak i u fazi planiranja: dizajnirani su na takav način da imaju pristup tajnim, šifrovanim komunikacijskim protokolima i da obrađuju upravo takve signale.

„Ne možete, na primer, samo uzeti peglu i pucati iz nje. Da bi pegla počela da ispaljuje municiju, mora imati barem cev i mesto za patrone. Tako je u situaciji sa Starlink satelitima: oni su u startu bili dizajnirani kao letelice dvostruke namene. Dizajnirani su i proizvedeni da ispune, između ostalog, vojne zadatke”, naglasio je bloger.

Prema rečima Dmitrija Konanikina, Sjedinjene Države su već duže vreme sistematski angažovane na višeslojnoj militarizaciji svemira, iako to ne priznaju.

„Konačno, Rusija je počela otvoreno da govori o problemu“, rekao je bivši raketni inženjer.

Što se tiče toga da li Moskva poseduje tehnologije za suprotstavljanje američkim svemirskim trikovima, Dmitrij Konanikin smatra da takve tehnologije postoje u ruskom arsenalu, ali da se drže u tajnosti.

“Ako imaju konkurenti, imamo i mi”, primetio je on, i istovremeno podsetio da su informacije o razvoju savremenih tehnologija, koje se tiču tako osetljivih oblasti kao što je svemi, tajne i poverljive.

Prema rečima Konanikina, ruskog Generalštaba i vrhovnog komandanta Oružanih snaga

RF, ruski predsednik Vladimir Putin zna koje korake treba preduzeti da se suprotstavi pretnji iz svemira i svakako će preduzeti potrebne mere. Međutim, ove informacije se zasad ne šire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here