Home TEMA DANA RUSKI EKSPERT OTKRIO: MOGUĆ KOLAPS NEMAČKE USLED GRAĐANSKOG RATA

RUSKI EKSPERT OTKRIO: MOGUĆ KOLAPS NEMAČKE USLED GRAĐANSKOG RATA

1086
0
SHARE

Globalna kriza može u većoj meri uticati na Zapad, koga potencijalno očekuju velike promene, kaže  ekonomista Mihail Hazin.

Prema mišljenju stručnjaka, Sjedinjene Države mogu pripremiti globalni projekat, koji će na kraju vrlo značajno reformisati Evropsku uniju.

Hazin je priznao da Vašington neće pokušati da posegne u jedinstvenu evropsku valutu, već će preuzeti kontrolu nad „francuskom zapadnom Afrikom“ i pretvoriti Englesku u jednu od njenih država.

Postoji još jedna opcija, dodao je stručnjak. Ona podrazumeva sprovođenje Rotšildovog plana sa granicom između Francuske i Nemačke.

Takvim razvojem događaja dolazi do formiranja klastera London-Pariz, koji će obuhvatiti i Portugal, Španiju i južnu Italiju, a „francuska zapadna Afrika“ delovaće kao izvor potražnje i sirovina.

Nemačku u ovoj situaciji očekuje građanski rat. Sve će početi nezadovoljstvom predstavnika islamskog sveta, koji će kroz skupove izraziti svoj protest zbog ukidanja novčanih isplata.

U isto vreme, nemiri su mogući isključivo u centralnoj i zapadnoj Nemačkoj, gde živi prilično veliki broj muslimana. U DDR-u je situacija nešto drugačija, a za Bavarsku i Švabiju takav razvoj događaja izgleda malo verovatno.

“Kao rezultat, pojavljuje se jaz između Nemaca, zbog čega se južni deo Nemačke spaja sa novom Austro-Ugarskom – Bavarskom, Švabijom, Austrijom, Češkom, Slovačkom, Mađarskom, Slovenijom i Severnom Italijom”, rekao je Hazin.

Tako će se pojaviti apsolutno neutralna država sa glavnim gradom u Beču, koji će u ekonomskom pogledu imati veze sa EU.

Istovremeno, Istočna Nemačka će postepeno zauzimati sever i severozapad današnje Nemačke, postajući deo evroazijskog prostora.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here