Home TEMA DANA RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

609
0
SHARE

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata u Alma-Ati.

Militanti, uključujući i one naoružane vatrenim oružjem, pokušali su da napadnu rusku vojsku i zadrže međunarodni aerodrom Alma-Ata pod svojom kontrolom.

Međutim, u sudaru sa ruskim trupama za specijalne operacije, militantni odredi su likvidirani a neki od njih su pobegli. Potraga za onima koji su pobegli tokom sudara sa ruskim trupama je u toku.

Poznato je da je ruska vojska, zajedno sa bezbednosnim snagama Kazahstana, uspela u potpunosti da povrati kontrolu nad Međunarodnim aerodromom u Alm-Ati.

Postoje informacije da su militanti u početku pokušali uvereni u svoju moć pokušali da opkole rusku vojsku. na aerodromu u Alm-Ati.

Uspešno je izvedena vojna operacija protiv naoružanih kriminalnih grupa.

U ovom trenutku situacija u Kazahstanu ostaje izuzetno teška – uprkos činjenici da su militanti poraženi, oni i dalje pokušavaju da zadrže grad pod svojom kontrolom.

Militanti u ovom trenutku imaju teško naoružanje, što preti da sukobi eskaliraju u bitke punih razmera.

Poznato je da ruska vojska preko ODKB u Kazahstan šalje više od 70 aviona sa svojim trupama, pa se u vezi sa tim pojavilo pitanje koliko je ruskih vojnika poslato u susednu zemlju radi suzbijanja protesta.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Takođe, ne postoje zvanični podaci o učešću i broju specijalaca iz ruske privatne vojske Vagner. Analitičari procenjuju da je upravo ova privatna vojna formacija koja neformalno sarađuje sa ruskom vladom, načinila brz preokret na ratištu Kazahstana.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here