Home TEMA DANA RUSIJA ZALEDILA CELU EVROPU: SVE OVO PODSEĆA NA POČETAK RATA- AKO SE...

RUSIJA ZALEDILA CELU EVROPU: SVE OVO PODSEĆA NA POČETAK RATA- AKO SE UPOTREBI NUKLEARNA SILA- OVE ZEMLJE ĆE NESTATI!

866
0
SHARE

Ruska spoljna obaveštajna služba SVR saopštila je danas da trenutna situacija u vezi s Ukrajinom podseća na početak rata u Gruziji 2008. godine.

Ruska rublja je pala nakon ovog saopštenja koje dolazi u jeku zabrinutosti Ukrajine, Sjedinjenih Država i NATO zbog pokreta ruskih trupa u blizini granice s Ukrajinom.

Moskva je odbacila prognoze da bi mogla da napadne Ukrajinu, ocenila ih kao kao zapaljive i podsetila da je Rusija sveobuhvatno porazila Gruziju u kratkom ratu 2008. te da se na približno jednoj petini gruzijske teritorije i dalje se nalaze garnizoni ruske vojske.

Osvrćući se na trenutne tenzije u Ukrajini, ruska spoljna obaveštajna služba SVR poručuje da je slična situacija bila i u Gruziji uoči događaja 2008. U saopštenju SVR se navodi da je tadašnji gruzijski predsednik Mihail Sakašvili „platio visoku cenu“ za taj rat.

AKO RUSIJA UPOTREBI NUKLEARNU SILU, ove zemlje će nestati

Evropske zemlje, koje glasno izjavljuju spremnost da ugoste nuklearne arsenale SAD, su u velikom riziku.

Poznati politikolog Jevgenij Satanovski je to izjavio u svom ličnom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo takvih država, po svemu sudeći, ne razume da će u tom slučaju postati prvenstvene mete ruskog oružja za masovno uništenje. Drugim rečima, naše rakete će odmah biti usmerene na njihovu teritoriju i te zemlje će biti izbrisane sa Zemlje.

Štaviše, kako je objasnio ekspert, u slučaju rata punog razmera, čija se verovatnoća, prema rečima Satanovskog, približila stopostotnoj, na njih će prve leteti ruske rakete sa nuklearnim bojevim glavama.

„Iskreno mi je žao. Ako se nešto desi, planeti će nedostajati ove zemlje“, napisao je politikolog.

Prema njegovim rečima, mesto budućeg nuklearnog rata, koje uopšte nije skinuto sa dnevnog reda i može izbiti svakog trenutka, pa je krajnje vreme da se prekinu svi razgovori o saradnji Rusije i NATO-a.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here