Home TEMA DANA RUSI KAO OLUJA: SPECIJALCI RAZNELI MILITANTE U KAZAHSTANU- STOTINE MILTANATA UBIJENO- HILJADE...

RUSI KAO OLUJA: SPECIJALCI RAZNELI MILITANTE U KAZAHSTANU- STOTINE MILTANATA UBIJENO- HILJADE UHAPŠENO

703
0
SHARE

Vojska je potpuno porazila radikale u Alma-Ati – stotine militanata su ubijene, a hiljade uhapšene.

Radikalne formacije u Alma-Ati su potpuno poražene – stotine su ubijene, hiljade uhapšene.

Vojska i bezbednosne snage uspele su da uspešno poraze radikalne snage u Kazahstanu, u potpunosti povrativši kontrolu nad svim vladinim zgradama koje su ranije držali radikali.

Gubici radikalnih demonstranata pokazali su se zaista ogromnim – ubijeno je nekoliko stotina militanata, dok je oko 2,5 hiljade radikala uhapšeno.

Prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Kazahstana, u ovom trenutku u Alma-Ati se nastavlja čišćenje gradskih četvrti od radikala, međutim inicijativa je u potpunosti prešla u ruke vladinih snaga – intervencija vojske preko ODKB nije bio potreban.

Poznato je da je većina uništenih radikala pokušala da pruži ozbiljan otpor, uključujući i upotrebu oružja, međutim, ovi su uništeni kao rezultat uzvratne vatre, ili su naknadno samostalno pristali da predaju svoje oružje.

Istovremeno, situacija u Alma Ati je i dalje izuzetno teška. Ovo je prvenstveno zbog praktično opljačkanih arsenala i skladišta naoružanja i municije, što ne isključuje mogućnost da radikali preduzmu nove pokušaje napada na snage bezbednosti i vojsku.

Ono što zvanični izvori ne navode su informacije iz neslužbenih izvora da je preokret nastao ulaskom u Kazahstan ruske privatne vojske Vagner.

Pripadnici ove čuvene vojne formacije prosto su zbrisali radikalne militante koji su bili u silnom zamahu i pretili su da sruše čitav vojni sistem Kazahstana.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here